A Szentlőrinc támadója, Nagy Richárd (balra) kiosztott egy gólpasszt, ami nagyon sokat ért a Honvéd elleni meccsen (Fotó: Török Attila)
Címlap Sport Visszakapaszk...

Újabb nagy skalpot szerzett a Szentlőrinc NB II-es labdarúgócsapata, miután a bajnokság 10. fordulójában győzött a Honvéd otthonában.

Nagyon nehéz mérkőzés várt a Szentlőrincre hétfő este, hiszen a Budapest Honvéd otthonában kellett eredményesen szerepelnie. Waltner Róbert csapata azonban ezúttal is felnőtt a feladathoz, és az M4 Sport által élőben közvetített találkozón bizonyította, hogy joggal tartozik az élmezőnyhöz.

A nagy tradíciókkal rendelkező Honvéd vendégeként ugyanis jó teljesítményt nyújtottak a szentlőrinci srácok. Az első félidőben több helyzetet is kidolgoztak, betalálhatott volna az újonnan igazolt Vingler (kétszer is), valamint Nagy Richárd is, ám egy kicsi mindig hiányzott a gólhoz. A szünet után már a házigazdáknak is voltak lehetőségei, Gyurján azonban a helyén volt, a hajrához érkezve pedig vezetést szereztek a vendégek. Nagy Richárd szabadrúgásból jól ívelte középre a labdát, Keresztes Bence 5 méterről, a kapunak háttal állva csúsztatta fejjel a hálóba (0-1). A folytatásban már nem született több gól, így a Szentlőrinc nagyon értékes győzelemnek örülhetett.

Ennek a sikernek köszönhetően a baranyai csapat visszakapaszkodott a dobogóra, 18 ponttal a második helyen áll – a szintén 18 pontos Kisvárda csak több győzelmével (6, ill. 5) előzi meg.

A végeredmény: Bp. Honvéd–Szentlőrinc 0-1 (gólszerző: Keresztes 81. perc).

A tabella állása: 1. Kisvárda 18 pont, 2. Szentlőrinc 18, 3. Kazincbarcika 17, 4. Gyirmót FC Győr 17, 5. HR-Rent Kozármisleny 17, 6. Budafok 16.