Az NKA Universitas Pécs visszatért a Lauberbe, a „csarnokfoglalást” pedig egy csapatképpel is megörökítették (Fotó: NKA Universitas Pécs)
Címlap Sport Visszatértek ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2024/2025-ös szezon lassan kezdődik, a pécsi szurkolók számára pedig nem mellékes, hol láthatják majd a kedvenceket! Nos, Zseljko Djokics visszatérése egyben azt jelenti, hogy a női csapat, az NKA Universitas Pécs visszaköltözött a Lauber Dezső Sportcsarnokba, oda, ahol annak idején rengeteg felejthetetlen győzelem született, amely olyan eseményeknek adott otthont, amilyenekről manapság csak álmodunk. Reméljük, nem sokáig!

A sokak által kedvelt szakember, Zseljko Djokics nagy tervekkel érkezett vissza Pécsre! Így is van ez rendjén, elvégre a középszerűségnek nincs értelme, arra senki sem vevő. A kőkemény munkájáról ismert vezetőedző szeretné elérni, hogy a pécsi női kosárlabdázás ismét kerüljön fel a legrangosabb európai kupasorozat, az Euroliga térképére, vagyis a lányok jussanak vissza arra a szintre, ahová a szakvezető szerint valók.

Az sem mindegy, hogy mindezt hol teszik meg! Nos, Djokics tiszteli a hagyományokat, legalábbis erre utal, hogy régi-új csapatát rögtön vissza is vitte a Lauber Dezső Sportcsarnokba.

– A Lauber Dezső Sportcsarnok minden pécsi csarnoka. Amikor pedig eszembe jut a kosárlabda, különösen a női, akkor én úgy gondolom, hogy ennek az otthona Pécsett a Lauber! – fogalmazott Djokics a klub által készített videóban.

Kétségtelen, csodálatos, felejthetetlen sportélményeknek lehettünk szemtanúi a Lauberben! Annyi rangos, annyi fantasztikus, különleges rendezvénynek, mérkőzésnek volt otthona, hogy mindet felsorolni lehetetlen vállalkozás lenne. Nagy segítség, és ezúton is köszönet érte, hogy Cserkuti András, aki annak idején a meccseken a zsűriasztal „örökös tagja” volt, az utóbbi időszakban szinte napi szinten lep meg bennünket Facebook-oldalán olyan cikkek (elsősorban Dunántúli Napló) képeivel, amelyek az emlékezetes pillanatokat idézik fel. Mint például az 1997-es Európa-bajnokság, amely során a magyar válogatott itt játszotta a meccseit; a 2004-es Euroliga Final Four, amelyen Rátgéber László bronzéremig vezette a pécsi lányokat, s amelyen minden pécsi ott volt – a szerencsésebbek testileg, a többiek lelkileg; a magyar bajnoki döntők, a Sopron elleni felejthetetlen meccsek; a Magyar Kupa-döntők, ésatöbbi…

Szóval a pécsi lányok visszatértek a Lauberbe, a magas szintű szakmai munka garantált, a játékoskeret is erősnek tűnik, úgyhogy nincs más hátra, a szurkolóknak is át kell érezniük, hogy itt most elkezdődött valami. Bízzunk benne, hogy a női kosárlabdázás terén újabb pécsi csoda előtt állunk!

Egy kis segítség, hogy könnyebb legyen tervezni: a 2024/2025-ös szezon első hazai mérkőzésére a nyitókörben, szeptember 27-én kerül sor, amikor a Ceglédet fogadják Studer Ágiék. Közel egy hónappal később, október 19-én pedig jön az első rangadó, amikor is a régi nagy ellenfél, a Sopron látogat Pécsre – a Lauberbe!