Ez egy nagyon ütőképes, tehetséges pécsi trió: Fekete Bálint, Hadi Barna és Lustyik Alexander
Címlap Sport Ez igen: vito...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon szép eredményekkel zárták a Szatymazon megrendezett országos bajnokságot a Baranya Megyei Repülő és Ejtőernyős Klub versenyzői, ennek köszönhetően bekerültek a korosztályos válogatottba.

A közelmúltban Szatymazon rendezték meg a 69. Magyar Nemzeti Bajnokságot, amelyen a Baranya Megyei Repülő és Ejtőernyős Klub versenyzői FAI Club kategóriában mérettették meg magukat. Nem akármilyen sikereket értek el a pécsi fiúk, akik Lustyik György oktató segítségével készültek fel: Hadi Barna hetedik helyen végzett, a junioroknál pedig (25 év alattiak) a dobogó tetejére állhatott, míg klubtársai közül Lustyik Alexander ötödik, Fekete Bálint pedig hatodik helyen végzett.

– Számítottunk rá, hogy szép eredményeket érnek majd el a fiúk, mert régóta látszik, hogy rendkívül tehetségesek. Nagyon büszkék vagyunk erre a sikerre, miként arra is, hogy bekerültek a korosztályos válogatottba – mondta a Pécs Aktuálnak a klub egyik oktatója, Nagy-Kovács Géza.

A vitorlázórepülők kemény feladatokat kapnak a versenyeken, bizonyítaniuk kell a tudásukat, felkészültségüket, rátermettségüket. Háromszáz-ötszáz kilométer körüli távokat repülnek, és ezalatt érinteniük kell a kijelölt fordulópontokat – az időjárási körülményeknek megfelelően mindenki maga dönti el, hogy pontosan milyen utat választ.

A klubnak természetesen a pécs-pogányi repülőtéren van a főhadiszállása, ott van a klubhangár, ahol a napokban nagy az élet: ifjúsági edzőtábort tartanak csütörtöktől jövő szerdáig. Amellett, hogy mindez a közösségépítésről is szól, a tudás bővítésére is nagy hangsúlyt fektetnek.

– Teljesítményrepüléseket tartunk, és természetesen fejlesztjük a fiúk tudását, képzettségét. Nagyon fontos számunkra, hogy legyen utánpótlás, hogy minél több fiatal megszeresse ezt a sportot. A klubnak jelenleg hetven-nyolcvan tagja van, közülük heten-nyolcan rendszeresen versenyeznek – fogalmazott Nagy-Kovács Géza.

Gratulálunk, fiúk!