Címlap Sport BEELŐZÖTT KOM...

BEELŐZÖTT KOMLÓ: Ott már a harmadik bringapályát építik, Pécsett még várni kell a kapavágásra

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tovább bővülhet a 7domb Bringapark Komlón. Ez már a harmadik fejlesztés a bányászvárosban az elmúlt hat hónapban. Pécsről sajnos nem tudunk hasonlóan jó híreket közölni. Pedig nagyon szeretnénk, hiszen Pécs is nyert 20 millió forint állami támogatást. És hogy mikorra lesz kész a pécsi pálya? Bár szó volt róla, hogy 2021-re, a PSN Zrt. frissen küldött válasza szerint idén júniusra. Nagyon várjuk már!

Komlón erdőben és panelházak között is lehet gurulni

Az erdei kerékpárpályákat nemrég adták át Komlón, hamarosan azonban újabb ívekkel, ugratókkal és döntött kanyarokkal bővülhet a pályakomplexum. Ezzel Komlón és környékén BARANYÁBAN IS EGYEDÜLÁLLÓ bringás paradicsom jött létre. Komlón található gyerek-, kezdő-, jumpline és enduropálya is, valamint egy feltekerő nyomvonal, hogy újra kezdhessék a kört a tekergők.

Ilyen pumpapálya járna Pécsnek is, 20 milliót nyert rá a város

Ezt a pályát tavaly novemberben adták át Komlón, Pécsett a Tüskésrétre tervezték. Kapavágás még nem történt, de tavasszal megtörténhet – ígérik

A pumpapálya lényege, hogy azon a biciklizés alapjait sajátíthatják a gyerekek és felnőttek. Ez egy ingyenesen, bárki számára elérhető pálya kellene, hogy legyen Pécsett (is).

Pécs pont egy éve büszkélkedett:PÁLYÁZOTT és 2021-ben megépül a Tüskésrétre tervezett pálya

A pécsi önkormányzat ezt írta 2021 februárjában: „A teljes egészében 45 millió forintos beruházáshoz a PSN Zrt. külső támogatók bevonásával csaknem 25 millió forintos önerőt biztosít, a fennmaradó 20 millió forintos összeget a cég a pályázati támogatásból fizetné ki. A pályázati kérelmet várhatóan még az első félévben elbírálják, így a támogatás megítélése esetén akár idén megépülhet a pécsi pumpapálya.”

Kerestük a PSN Zrt.-t, akik 2 órán belül válaszoltak is:

Mikor kezdik meg a pálya építését?

Előreláthatólag 2022. tavaszán.

Hova tervezik? Korábban a Tüskésrét északi oldalát jelölték ki. Maradt ez a hely?

Igen. A tervek szerint a Tüskésréti tó tőszomszédságában épül majd meg a pumpapálya.

Mekkora lesz és kik használhatják majd?

A pálya teljes területe több mint 2100 nm, ahol két különböző pályát tervezünk: egy gyermekpályát és egy felnőtt pumpapályát. Az építés kb. 1-1,5 hónapig tart majd, terveink szerint 2022. május-június hónapra készül majd el. A pályázati kiírásnak megfelelően a kerékpáros parkot bárki ingyenesen, korlátozásmentesen használhatja majd.

Lesz-e közvilágítás? Azaz sötétedés után is lehet majd használni?

A támogatás keretében nincs lehetőségünk közvilágítást telepíteni, ez a terület további fejlesztési terveinek megfelelően fog elkészülni.

Mikorra tervezik az átadását?

Az ünnepélyes átadást a pálya elkészülését követő napokban tervezzük.

Ilyen most a Tüskésrét. Szép lesz, ha lesz pumpapálya.

Kerékpárutak: 200 millió forint érkezik Baranyába

– Nagyon sokféle kerékpáros fejlesztés zajlik az országban, így Baranya megyében is. Kétszázmillió forint jut kerékpárutak tervezésére – mondta Révész Máriusz. Az aktív Magyarország kormánybiztosa közölte azt is, hogy Pécs kicsit “rosszabbul áll”, mint Komló.

– Nagyon büszkék voltak a komlóiak, hogy előbb elkészültek a pályával, mint a pécsiek. Pécs június 30-ig kért határidő-módosítást – nyilatkozta korábban Révész Máriusz.