Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Május hatodikára elkészül, legalábbis a környéken lakók ezen a napon fognak ünnepelni, lesz zene, főzés, mulatság is. A neve pedig Hamerli-park lesz. A Vince utca közepén lévő kis zöldterület egykor utca volt, majd a növényzet szép lassan benőtte. A Biokom most kitisztította és egy gyönyörű parkot varázsolt belőle.

Egykor utca volt majd megfeledkeztek róla és benőtte a növényzet. A ’60-a években ez a rész volt a környékbeli gyerekek ródlipályája.

1960-ban ilyen volt a terület

A park keleti részén egy hatalmas beton támfal található, amelyen már elkészült a Pöttyös Macska Egyesület művészeinek alkotása, amely a volt kesztyűgyárat ábrázolja, háttérben a templomtoronnyal és a színes háztetőkkel.

Ez lett belőle

A Hamerli park megnyitója május 6-án, pénteken délután 5 órakor kezdődik, utána közös koccintás lesz, amit egy helyi DJ lemezlovaskodik a naplementében. A büfé ingyenes. Várhatóan beszédet mond Péterffy Attila polgármester és Horváth Tamás, a kulturális bizottság elnöke.