Címlap Természet Mentőcsapat i...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több baranyai szervezet összefogásával valósul meg az a mentőexpedíció, amely február 13-án, hétfőn indul a földrengés sújtotta Törökországba.

A Határszál Polgárőr Önkéntes Tűzoltó Speciális Kutató-mentő Egyesület, a palkonyai Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület, a Pécsi Kutató-mentő és Tűzoltó Egyesület, a Villányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Galenus Mentőszolgálat szakemberei vesznek részt a mentésben, a Hit Gyülekezet Szeretetszolgálat és a Baranya Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség koordinálásában.

Már több mint 28 ezer a halálos áldozatok száma

Az útnak induló baranyai szakembereknek nem lesz könnyű dolguk, a természeti katasztrófa által sújtott területekről egyre több mentőcsapat tér vissza hazájába. Egyre kevesebb a remény további túlélők megtalálására, ráadásul a kutatást és a romeltakarítást fegyveres konfliktusok és fosztogatás is nehezíti.

Az ENSZ adatai szerint vasárnap reggelre már több mint 28 ezerre emelkedett a halálos áldozatok száma, de a becslések szerint akár kétszer ennyien is életüket veszíthették.

(via MTI, HVG, fotók: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)