Címlap Természet Szelfipontoka...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Biokom munkatársai 2021-ben felújították a malomvölgyi parkerdőt. Akkor egy új játszótérrel és egy napozóágyakkal felszerelt plázzsal gazdagodott a hely. A két tó körüli teljes turistaút megújult, hat kilométernyi sétaút kapott kavicsos borítást és felújították az északi fahidat is. A Zsíros-dombi kilátó is megszépült. Új padokat és hulladékgyűjtő edényeket is elhelyeztek a területen. A társaság tavaly a Kökény felőli tó keleti oldalán lévő hidat is felújította. A tó déli oldalán a tűzrakó- és pihenőhelyekről a focipálya megközelítését szolgáló kis fahidat keményfából építették újjá. A tó keleti oldalán a kirándulók kényelmét 9 új, támlás pad is szolgálja. A Kökény felőli tó melletti játszótér modernizálása is folyamatban van, még tavaly javították a közkedvelt forgóhintákat és egy új, fedeles asztal-pad garnitúrát is kihelyeztek.

A városüzemeltetési társaság munkatársai a napokban

a Pécs felőli II-es tó északi és nyugati oldalán egy-egy szelfipontot állítottak fel.

A gyerekek is örülhetnek, hiszen a Kökény felőli kis tó játszótere is teljesen megújul majd. Tavasszal egy várral és egy játszóhajóval is gazdagodik majd a hely. Mindezek mellett egy a tavakban élő halfajokat bemutató fából faragott tanösvényt is kialakítanak majd.