Címlap Természet Szúnyoglárva-...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hamarosan megkezdik a lakosság számára a szúnyoglárva gyérítő tabletták kiosztását. A tabletták segítségével megelőzhető, hogy a kiskertekben lévő esővízgyűjtőkből, egyéb udvari vízfelületekről a szúnyogok kikeljenek – tájékoztatott a Pécs Szúnyog csapata.

Április 19-én, péntek délután 16:00-18:00 között a PTE Szentágothai Kutatóközpont (Pécs, Ifjúság útja 20.) melletti füves téren (rossz idő esetén az épület aulájában) várnak minden érdeklődőt. Az ingyenes tabletta mellé ingyenes szaktanácsadás is jár az országosan ismert szakemberektől.

A szakemberek szerint a megelőzés – amely nem lehet kellően hatékony a lakosság bevonása nélkül – rendkívül fontos a szúnyogártalom kialakulásának megakadályozása, enyhítése tekintetében. A Pécsi Szúnyog csapata április elején megkezdte a városban a szúnyoghelyzet tudományos felmérését, annak érdekében, hogy szükség esetén a biológiai vagy kémiai irtást időben meglehessen kezdeni.