Címlap Természet Tovább gyérít...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság saját hatáskörben döntött egy újabb csípőszúnyog-gyérítésről Pécs területén – számolt be a Pécsi szúnyog elnevezésű Facebook-oldal.

Jövő héten hétfőn és kedden tehát – július 3-án és 4-én – földi kémiai kezelést végez a katasztrófavédelem megbízásából beavatkozást végző konzorcium. Pécsen a következő helyeken várhatjuk a gyérítést:

Zsebedomb, Patacs, Rácváros, Kovácstelep, Ürög, Deindol, Mecsekoldal, Rigóder, Pécsbánya, Diós, Meszes, Szabolcsfalu, Újhegy, Gyárváros, Jankovich-telep, Üszög, Somogy, Vasas, Hird, Régi Kertváros, Nagyárpád, Postavölgy és Málom.

A földi kémiai kezelés a jelenlegi helyzetre önmagában nem megoldás, és csupán átmeneti hatás várható, ráadásul a beavatkozás komoly kárt okoz az ökoszisztémában, ugyanis nem csupán a csípőszúnyogokat pusztítja a kijuttatott idegméreg, hanem számos más ízeltlábút is.

(Fotó: Facebook/Pécsi szúnyog)