Címlap Tűz A lakástüzek ...

A lakástüzek és a gázmérgezések megelőzésére figyelmeztet a megyei katasztrófavédelem

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lakástüzek és a szén-monoxid-mérgezések megelőzésére hívta fel a figyelmet szerdán a megyei katasztrófavédelem Pécsen.

Szeptember 19-én megkezdődött a Biztonság Hete rendezvénysorozat. Szeptember 21-én, szerdán a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karnál a pécsiek is megtudhatták, milyen gyorsan kialakulhat egy lakástűz, illetve mekkora jelentősége van a szén-monoxid-érzékelőknek otthonainkban.

A virtuális valóságot megjelenítő szemüveg nem csak a felnőtteknél aratott sikert, de még a legkisebbeknek is elnyerte a tetszését. Így élményszerűvé téve a tanulást, a gyerekek is nagy lelkesedéssel nézték meg a kreált világot és a videóban bemutatott szituációt.

A program célja évről évre, hogy felhívja a figyelmet a biztonságra, így a Baranya megyei igazgatóság többek között a tűzmegelőzés fontosságára, illetve a szén-monoxid-mérgezés veszélyeire helyezte a hangsúlyt. Az eseményen részt vevők megtudhatták mi a teendő – és mit nem szabad tenni – vészhelyzet esetén, mitől alakul ki a legtöbb lakástűz, illetve hogy miért is fontos a kéményseprés. 

(Fotók: Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy – Baranya MKI)