Címlap Baranya Belobbant a k...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tegnap reggel Véménden, egy családi házban keletkezett tűz, amikor a tulajdonos be akart gyújtani a fatüzelésű kályhába, benzint locsolt a tűztérbe, hogy könnyebben begyulladjon. Vélhetően a benzin gőze lobbant be, ami felgyújtotta a kályha környezetében lévő berendezési tárgyakat illetve a fűtéshez használt fát. A mohácsi és véméndi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a tulajdonos a házból már kijött, az egység áramtalanította a házat, valamint a tüzet eloltotta. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet. A tűz nem terjedt tovább más helyiségbe.

Az egység kiérkezése előtt a szomszéd próbálta a tüzet eloltani, eközben megégett az alkarján, míg a tulajdonos némi füstöt lélegzett be. Mindkettőjüket a mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták, ellátták. A ház érintett helyisége lakhatatlan lett, a tulajdonos a rokonokhoz költözött, amíg helyre nem hozzák az ingatlant.

(Képünk illusztráció)