Címlap Baranya Még ez is: há...

Még ez is: három konyhatűz okozott riadalmat egy nap alatt Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Háromszor is riasztották a baranyai tűzoltókat konyhatűz miatt a tegnapi nap folyamán – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Délelőtt Pécsett, az Uitz Béla utcában egy társasház harmadik emeleti lakásának konyhájában keletkezett tűz, tűzhelyen felejtett olaj miatt. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd átvizsgálták az ingatlant és eloltották a lángokat. A tűzben a konyhabútor károsodott, a falak bekormozódtak. A tűzoltók a felső szinten lakó tizenkét embert arra kérték, hogy zárkózzanak el. Huszonketten pedig az utcán várták meg a káreset felszámolását. A lakásban két gyermek tartózkodott, akik még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyták az ingatlant, őket könnyű sérülésekkel kórházba vitték őket.

Délután olajsütőben túlmelegedett olaj kapott lángra Pellérden, egy vendéglátóhely konyhájában. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott dolgozók kézi tűzoltó készülékekkel eloltották a tüzet. A pécsi hivatásos tűzoltók kiszellőztették a helyiséget, az olajsütőt pedig kivitték az épületből. Oltás közben az egyik dolgozó füstöt lélegzett be, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Estére is jutott konyhatűz: Pécsen, a Varsány utcában sütés közben gyulladt meg olaj, a tüzet a lakók még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A pécsi hivatásos tűzoltók kiszellőztették a lakást és a lépcsőházat is, valamint hőkamerával átvizsgálták a sütőt. A lakásban két ember tartózkodott, nem sérültek meg.