Ezek a cukiságok érkeznek hamarosan Pécsre!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Immáron 18 napja indított közösségi finanszírozási kampányt a Pécsi Állatkert a Tőkeportálon azért, hogy felépüljön az állatkert új pandakifutója. A zooban évek óta azon dolgoznak a munkatársak, hogy csatlakozhassanak a vörös panda fajmegmentő- és tenyészprogramjához (EEP) és kezdetben két fiatal nőstény tartásával szeretnének hozzájárulni ennek a lenyűgöző fajnak a fennmaradásához - adta ki közleményben a Pécsi Állatkert

Korábban már mi is írtunk róla, hogy a június elején a Pécsi Állatkert szeretné vörös pandákkal bővíteni a repertoárját és ehhez kérik a pécsi lakosok segítségét.

Közleményben jelentették be, hogy a rendkívüli koronajárvány helyzet miatt jelentősen csökkenteniük kellet a kiadásaikat és rengeteg fejlesztésről és tervezetükről kellett lemondaniuk. Viszont a vörös macskamedve, azaz a vörös panda Pécsre költöztetéséről nem szeretnének lemondani.

A kis pandaikerpár 2019. július 6-án látta meg a napvilágot a Centre d’Etude et de Recherche Zoologique Augeron állatkertben, Franciaországban. A hamarosan egyéves születésnapjukat ünneplő vörös pandákról
korábban még az állatkert munkatársai sem láttak képeket, most pedig 1 hónapos és 11 hónapos korukban készült felvételekben is gyönyörködhetünk – írta meg az állatkert. Mutatjuk!

A vörös panda egy veszélyeztetett, lassan kihalás szélére sodródó faj, amely a Himalája déli és keleti lejtőin él, 1500-4000 méteres magasságban. A világon úgy 6-10.000 egyed maradt fenn a természetben, az illegális vadászat halmozottan fenyegeti a pandák életét.

A lassan három hete indított kampány célösszegének a 23%-a van meg eddig, ha valaki szeretné támogatni a Pécsi Állatkert és segítenénk a vörös pandák ügyét, azt az alábbi linken tehetjük meg.

Hirdetés
Előző sztori

A vérszegénység torkából áll újra rajtkőre a pécsi reménység

Következő sztori

Van egy rossz hírünk azoknak, akik Horvátországba vagy Szlovéniába mennének nyaralni

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1