Béla nem igazán zavartatja magát, fotózhatják, videózhatják, simogathatják némi halacskáért cserébe
Címlap Állatvilág Édes sztori: ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy felettébb barátságos gólya szerez nagy örömet az utóbbi időben a dunaszekcsőieknek: minden nap ott sétálgat a Duna-parton, a gyerekeknek hagyja magát megsimogatni, miközben jól belakmározik a neki adott kishalakból!

Szokatlan vendég szórakoztatja manapság a szekcsői Duna-parton horgászókat, sétálókat. Egy megtermett gólya ugyanis odaszokott, és annyira megbarátkozott a helyiekkel, hogy a gyerekeknek hagyja magát megsimogatni. Persze azért kér is valamit cserébe…

– Béla, mert így neveztük el, minden nap megérkezik hozzánk, és folyamatosan lájmolja a kishalakat – mesélte a Pécs Aktuálnak mosolyogva Szaif Géza, az egyik helyi horgász. – Mindenki nagyon megszerette, s miután kiderült, hogy imádja a halat, mindenki eteti is. Az egyik nap negyvenkét darabot falt be, legutóbb pedig huszonnégyet, ha jól számoltam. Néha elrepül, szerintem ilyenkor a fiókáinak felöklendezi a halacskákat, mert a kiadós koszt ellenére sincs elhízva, elég vékonyka.

Az egyik nap nem kis derültséget okozott, hogy Béla megmentette egy keszeg életét. A pecás ugyanis egy jókora pikkelyest adott neki, ami vagy túl nagy volt Bélának, vagy egyszerűen nem fűlt hozzá a foga, így aztán lecipelte a vízhez, és visszaengedte a Dunába. Dicséretként rögtön meg is kapta, hogy ő bizony nem húshorgász, hanem sporthorgász, hiszen visszaengedi a kifogott halat!

Bélának hosszú életet, és sok dunai kishalat kívánunk!