Címlap Állatvilág Reszkess, te ...

Reszkess, te gonosz! Eltűnt, elpusztult kutyák, macskák – szándékos mérgezésre gyanakodtak a nagykozáriak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kutyák és macskák eltűnése, elpusztulása okozott riadalmat a közelmúltban a Pécs melletti településen, Nagykozárban. A helyiek arra gyanakodtak, hogy valaki szándékosan mérgezi a házi kedvenceket. A rendőrség is vizsgálta az esetet.

A nagykozáriak zárt Facebook-csoportjában is téma volt nemrég az állatok esetleges mérgezése, de korábban és azóta is történtek olyan esetek, amelyek kapcsán arra gyanakodtak a helyiek, hogy valaki szándékosan akarta kioltani a kutyák, macskák életét. Az egyik helyi lakos szerint két hét alatt hét macskájukat mérgezték meg, s emiatt kihívta a rendőrséget is.

Bár az utóbbi időben, úgy tűnik, kezdenek megnyugodni a kedélyek, nemrég újabb cicáknak veszett nyomuk. Persze a doromboló kedvencek könnyebben elbarangolnak akár több napra is, mint a kutyák, azért amelyik néhány nap után sem tér haza, azzal valószínűleg történt valami. A mérgezés mellett más veszély is leselkedik a macskákra, az utóbbi időben állítólag elszaporodtak a rókák és a borzok is, a ragadozók könnyen elkaphatják őket.

Az esetleges mérgezésekkel kapcsolatban megkerestük a Baranya megyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan az alábbi választ kaptuk:

„2021 decembere és 2022 márciusa között több állat elpusztulásával kapcsolatban érkezett bejelentés. Ezeket a rendőrség megvizsgálta, adatgyűjtést és tanúkutatást végzett, azonban a beszerzett adatok alapján büntetőeljárást megalapozó információ nem merült fel, rendőrségi eljárás nem indult.”

Mindenki bízik benne, hogy tényleg csak vaklárma volt az egész, és más oka van az állatok pusztulásának. A nagykozáriak – mint ahogy mások sem – nagyon nem örülnének neki, ha egy beteg állatkínzó lakna közöttük.

„Remélem, kiderül, ki ez az elmebeteg, mert ez borzasztó, az ember lassan fél az udvarra is kiengedni a kutyusokat” – posztolta az egyik helyi lakos.