Címlap Arc PODCAST: A gö...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kovács Andrea mosolygós fotóját sokan ismerik Pécsett. Az ingatlanközvetítőről azonban kevesen tudják, hogy húsz évig élt Thesszalonikiben, ahol tolmácsként dolgozott. A háromgyermekes anya azért költözött Pécsre, hogy megóvja fiait a görög-török viszálytól. Kovács Andrea a Pécs Aktuál podcastjében mesélt életéről és arról is, hogy Pécsett van olyan ingatlan, amiért 890 millió forintot kérnek.

Kovács Andrea a húszas éveinek derekán nyaralni ment Görögországba, majd nemsokkal később már tolmácsként dolgozott Thesszalonikiben, a konzulátuson. Férjét is kint ismerte meg, akitől három gyermeke született.

– Húsz évig éltünk kint, de bekövetkezett a válság, ami döntés elé kényszerített minket – mondta a Pécs Aktuál podcastjében Kovács Andrea.

„Elvitték volna a fiamat katonának a puskaporos helyzetben”

– Azt tanácsolták a konzulátuson, ha tudunk, költözzünk el Görögországból, mert 14 év felett nem engednék ki az országból a fiúkat. Akkor két év, most 9 hónap kötelező katonaság vár a fiatal fiúkra, ami a görög-török viszály miatt eléggé kiélezett. Ettől óvtuk őket – magyarázta Andrea, miért is bútorozta össze 20 évnyi életét több kamionba és költöztek haza.

„Asperger-szindróma mellett hat nyelven tanult meg a fiam beszélni”

– A nagyobbik fiam szerencsésen megtalálta az útját. Politológiát tanul Pécsett és hat nyelven beszél, pedig Görögországban szó szerint lemondtak róla. Asperger-szindrómát állapítottak meg nála, amit ott kint nem is tudtak kezelni – váltotta komolyra a szót Andrea. Nagyon nehezen találtunk óvodát neki Thesszalonikiben, itt Magyarországon más a helyzet. Mi kitartottunk és a fiam boldog életet él – vallotta büszkén az édesanya, aki ha nem a gyerekeivel van, akkor a pécsi ingatlanoknak keres új gazdát.

Most 890 millió forintot kérnek egy olyan pécsi házért,

amit Kovács Andrea árul.

– Ezt a mecsekoldali házat már nem találják meg az érdeklődők az interneten. Ajánlás alapján keresünk új tulajdonost a luxuskategóriájú ingatlanoknak, amelyekből akad Pécsett is – mondta Andrea, aki szerint hamarosan stagnálás állhat be a piacon. Budapesten ugyanis elindult már ez a tendencia, vidék pedig 2-3 hónappal követi a fővárost.

Reggel pezsgő, délután sírás

Kovács Andrea beszélt arról is, hogy az elmúlt 10 év ingatlanközvetítői pályája alatt volt olyan napja, amikor reggel pezsgővel koccintottak, este viszont sírással zárult a nap.

– Ez a szakma képes hihetetlen magasságba és mélységbe is repíteni egyszerre, és talán ez az, ami a földön tartja az ingatlanost. A jó ingatlanost – mondta Kovács Andrea.

És hogy Andi miért is mosolyog az óriásplakátokon? Az a 25 perces beszélgetésünkből kiderül: