Címlap Arc A kilakoltatá...

A kilakoltatástól retteg a nagymamaság előtt álló beteg pécsi asszony

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dorn Mária mindössze 60 ezer forintból él együtt egyetlen lányával egy kertvárosi bérlakásban. A halmozódó számlákat azonban nem tudják fizetni, a kilakoltatás veszélye pedig minden nap egyre közelebb kerül. A kétségbeesett nő most a Pécs Aktuál segítségét kéri, ugyanis két hónap múlva nagymama lesz.

Nagyjából egymillió forintos tartozást halmozott fel az 57 éves Dorn Mária és lánya, Czakó Zsuzsanna az elmúlt években. Mária dolgozott a Zsolnay-gyárban, majd a PTE Általános Orvostudományi karán kézbesítőként, ahol 33 év munkaviszony után rokkantosították súlyos csontritkulása miatt. Lánya is betegeskedik már születése óta, napi ötször katéterezi magát. A két nő egy kertvárosi önkormányzati lakásban él, ám havi mintegy 60 ezer forintból aligha tudják fizetni a kiadásaikat.

Czakó Zsuzsanna és Dorn Mária

– Nagyjából egymillió forintos tartozásunk van, és már szinte mindenünket zálogosítottuk: Zsuzsi laptopját, a tévét, az elektronikai készülékeinket. Kétségbe vagyok esve, mert Zsuzsi 7 hónapos terhes, nem szeretném, ha a lányom, és az unokám földönfutók legyenek – árulta el lapunknak Dorn Mária, aki egyébként állami gondozottként nevelkedett.

Bár az önkormányzat nagyon rugalmas Mária szerint, a jövedelmükből elsősorban gyógyszereket vásárolnak, ezért nem tudják fizetni a számlákat, és minden nappal egyre közelebb kerül a kilakoltatás. Zsuzsannánál ráadásul pár napja húgyúti fertőzést diagnosztizáltak, amire egyelőre nem tudja kiváltani a gyógyszereket.

Aki segíteni szeretne a családnak, az a kismama számlájára tud utalni:

Czakó Zsuzsanna
OTP Bank
11773315-01304039