Októberben ismét immunizálják a rókákat

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatása szerint a veszettség elleni vakcinázás október 3. és 18. között lesz, a déli és keleti megyékben.

Baranya is érintett, megyénkben október 7. és 10. között, repülőgépről szórják majd ki a vakcinát tartalmazó csalétkeket, amit a rókáknak kell elfogyasztaniuk.

Az immunizálás ideje alatt ebzárlat és legeltetési tilalom lesz érvényben Baranya érintett településein, amelyről a járási állategészségügyi hivatal illetve a települési önkormányzatok tájékoztatják a lakosságot.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján már elérhető a kezelt területek térképes, valamint megyei bontású tájékoztató jellegű listája.

A hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a veszettség fő fenntartói a vörös rókák. A vakcinázási programra a betegség megelőzése érdekében van szükség, a veszettség ugyanis egyaránt veszélyezteti a vadon élő és a házi emlősállatokat, illetve az emberre is veszélyes.

A veszettség veszélyt jelent a házi emlősállatokra is: a kutyák veszettség elleni védőoltása kötelező, a macskák esetében pedig ajánlott.

Előző sztori

A kilakoltatástól retteg a nagymamaság előtt álló beteg pécsi asszony

Következő sztori

Hányan keresnek ma munkát Baranyában?