//

“Aberrált” mesekönyvet darált le Dúró Dóra – Fluor kiakadt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés
//

Több hazai celeb kiakadt, most Fluor Tomi mondta el, miért.

A kötetben tizenhét kortárs szerző friss meseátiratai szerepelnek modern környezetben, kisebbségi és hátrányos helyzetű hősökkel. A szerzők között vannak népszerű és kevésbé ismert írók is. A mesék azokat is megszólítják, akik nehezebben találják a helyüket a világban. Megerősítenek abban, hogy bár nem vagyunk egyformák és különböző utakat járunk be, de ha megérkezünk, a kapu mindannyiunk előtt nyitva áll” – szól a kiadó ajánlása a speciális mesekönyvhöz.

A homoszexuális és az LMBT közösség is megjelenik a mesékben.

Vélhetően ez utóbbi miatt nevezte a gyerekeknek készült mesekönyvet abberálltnak a Mi Hazánk politikusa, aki nemes egyszerűséggel ledarálta az egészet egy sajtótájékoztató keretében.

A hétvégén ömlött a özösségi oldalakból Dúró Dóra “barbár”, “náci” “fasiszta” performansza. Több magyar celebritást is felháborított Dúró Dóra közelmúltbeli akciója – írja a 444, most Fluor Tomi is megszólalt.

“Tele van az egész ország frusztrációval, gyűlölettel, egyre nagyobbak a szakadékok, legalább az a kibaszott meseország hadd legyen mindenkié”

– nyilatkozta.

Fluor szerint Dúró, egy olyan könyvet darált le, ami az elfogadásról szól. “Például arról, hogy ne csúfold a fogyatékkal élőt, ne legyél előítéletes a romákkal és legyen benned érzékenység az öregek felé” – magyarázta. Fluor szerint

“az igazi kérdés az, hogy neki miért fáj ennyire az, ha valaki nem heteroszexuálisnak születik”.

Arra is felhívta a figyelmet a sztár, hogy a homoszexualitás nem valami betegség, amivel meg lehet fertőzni valakit, hanem olyasmi, “amivel születik az ember, és az égvilágon senkinek nem árt. Ellentétben azzal, ha valaki náci, azzal általában nem születünk, viszont elég sok embernek ártott már” – mondta.

A Pagony is kiakadt

Az ország egyik legnagyobb gyermek-könyv hálózata, ahol szintén kapni lehet a speciális mesekönyvet, reagált Dúró Dóra akciójára. Azt írták:

“A Meseország mindenkié című – a Labrisz Egyesület gondozásában kiadott – meseantológia megjelenését követő történések kapcsán a Pagony nyilatkozata a következő:

Mi, a Pagony, úgy hisszük, hogy minden ember egyenlő, és mindenki egyenlő elbánást érdemel. Ezen elv mellett mindenkor kiállunk, és elutasítunk minden uszító, gyűlöletkeltő tartalmat és megnyilvánulást.

A Pagony célja és küldetése, hogy a kortárs gyerekirodalom legszélesebb választékát elérhetővé tegye vásárlói számára, és míg ezen dolgozunk, a kiadványok között minőségi szempontok szerint szelektálunk.

Világnézeti, ideológiai szempontokat nem érvényesítünk, amikor eldöntjük, milyen könyvet forgalmazunk. Úgy hisszük, hogy vásárlóink képesek felelős döntést hozni arról, mit tartanak a gyerekeik számára fontosnak, kívánatosnak, megengedhetőnek, amikor boltjaink kínálatából választanak.

Emellett egyetértünk a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésével abban, hogy könyvek megsemmisítése nem elfogadható tett sehol a világon.”

Előző sztori

Nem jutott pénzhez a pécsi alapítvány, mert nem igazolták, hogy külföldről támogatják őket

Következő sztori

Tyúkóllá alakított Wartburgban lakó kakastól rettegnek a pécsi vízóraleolvasók!!!