/

Ebben az ügyben benne van az egész 2019-es pécsi önkormányzati választás esszenciája!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés
Botond, Mózes
/

A Mandulás kempingben építendő luxuslakóparkról többször is írtunk, közvetítettük a különféle sajtótájékoztatókat és beszámoltunk a polgármester döntéséről is, amely szerint egyelőre biztosan nem épül ott semmi. Megírtuk az ügy izgalmas hátterét is, pontosabban a céges hátteret; a politikai pártok tiltakozásait is. Úgy tűnt: nyugvópontra ért a történet, legalábbis egy ideig. Ám a városvezetéshez kedves médiatermékek jelentőseket csúsztatva számoltak be sok esetben a Mandulással kapcsolatos hírekről. Vélhetően ezek idegesítették fel annyira Kővári Jánost, hogy ezúttal puritán egyértelműséggel fejtette ki álláspontját a témában. Bár korábban is pedzegetett már hasonlókat, ennyire szimplán még sosem írta körül a helyzetet, mint legutóbb. Ezt mutatjuk szó szerint. Következzenek a képviselő sorai és gondolatai.


 

“Nagy lett a csönd a Mandulás körül. Máig nem kaptunk választ a polgármestertől, hogy miután februárban beszélt már az itt folytatandó ‘fejlesztésről’, tehát tudott róla, miért nem akadályozta meg a tiltakozásig! S miért szerepelt a lakóövezetté minősités az előterjesztésükben az önkormányzat által támogatott kérésként még a döntés előtt?

A mandulás ügyben benne van az egész 2019-es pécsi önkormányzati választás célja a szocialisták részéről, amit az ilyen ügyek mutatnak be.

Segítek megérteni.

Péterffyék tudtak erről a luxuslakópark beépítési tervről, hisz februárban városinfón már belengette.

Nem meglepő módon a kampányát finanszírozó Puch László érdekeltsége is tulajdonos a cégben, s akiknek még annak idején a szocialista megyei elnök privatizálta ki ezt a területet is áron alul.

Nem véletlen hogy épp most 16 évvel később áltak elő újra a luxuslakóparkkal, mert a jobboldali városvezetés helyi természetvédelmi területté nyilvánította és nem engedte beépíteni. Most Puch talán benyújtotta a számlát az általa hatalomba segítetteknek…

Az elmúlt másfél év nem szólt másról, mint hogy a szocialisták embereit nevezték ki mindenhová és így szabaddá vált az út a bizniszekre. Jó ez így? Ezt várták a választók? Még a saját koalíciós társaik is kifejezték nemrég 12 pontban, hogy átverték őket!

Az igazságnak ki kell derülnie, hogy a választók tisztán lássanak. Ez az ügy is ilyen! Elhallgatni, félremagyarázni, szőnyeg alá söpörni bűn!

Szerző: Kővári János, ÖPE, önkormányzati képviselő / Facebook

A rovatban megjelenő vélemények nem a szerkesztőség tartalmai, és nem feltétlenül tükrözik a Pécs Aktuál szerkesztőségi álláspontját semCsak arra törekszünk, hogy több véleményt, álláspontot is bemutassunk egy-egy témában azért, hogy az olvasók minél több nézőpontot megismerhessenek és szabadon eldönthessék, melyikkel értenek egyet leginkább!

Előző sztori

Szenzáció: Juhász Dorkára az egyik legjobb amerikai egyetemi csapat csapott le!

Következő sztori

Kedden indul az óvodai beiratkozás

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1