Címlap Arc Egy kislányt ...

Egy kislányt is örökbe fogadott Magyarország legismertebb pécsi melegpárja

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kis Hanna születése óta Pál Mártonnal, kedvesével Ádámmal, és fiúkkal él. De nem volt könnyű eljutni eddig.

Itthon is történnek jó dolgok, még ezekben a mindenki számára viharos időkben is:

a családunk tovább bővült, hiszen egy hosszas jogi procedúra során sikerült örökbe fogadnunk kislányunkat, Hannát. Andris csodálatos nagytestvér és imádják egymást, Walter még szokja az új helyzetet, mi pedig egyre kevesebbet alszunk, de minden perc megéri

– árulta el az ország legismertebb melegpárja a közösségi oldalukon. Pál Márton és kedvese: Ádám, rendszeresen kiállnak a melegjogok mellett, és rendre beszámolnak életükről a nyilvánosságnak.

Pál Márton most közölte azt is, hogy

Hanna élete első napjaitól velük van, de ehhez sok küzdelemre és szerencsére volt szükségük.

Kiderült, a kislány anyukája nem tudta (volna) felnevelni a gyermeket, de szeretett volna gondoskodni róla. Így a nő kereste meg Pálékat, mert őket választotta szülőknek (erre van jogi lehetőség).

„Ezután Hanna születéséig közösen és külön is jártunk tanácsadásra a szakszolgálathoz, ami előfeltétele a nyílt örökbefogadásnak. Ez alapján javasolták, hogy Hanna hozzánk kerülhessen, mi pedig nagyon vártuk a közelgő nagy napot”

– adta hírül Pál Márton.

Bíróságra mentek

Pálék elárulták azt is, hogy Hanna születése után a gyámhivatal hirtelen visszavonta Ádám örökbefogadói engedélyét, minden komolyabb indoklás nélkül. Hivatalosan formai okok miatt akarták megakadályozni, hogy egy újszülött rögtön abba a családba kerüljön, ahol fel fog nevelkedni. Ez ellen csak bírósági úton fellebbezhettek, de nyertek. A gyámhivatal még ezzel sem elégedett meg és fellebbezett. A Kúria nem fogadta el a fellebbezési kérelmet és utasította a gyámhivatalt az ítélet végrehajtására. Eddig már közel 8 hónap telt el.

Végül a normál esetben néhány hetes folyamat Pálék esetében 9 hónap alatt zárult le.

Legszebb, de legnehezebb

Pál Márton hozzátette azt is, az elmúlt több, mint 9 hónap életük egyik legszebb, de legnehezebb időszaka is volt, ami nem egy újszülött gondozása miatt volt nehéz, hanem a helyzet miatt, amiben nem tudtak teljes szívvel örülni ennek a csodának, vagyis, hogy bővült a család.

„Történetünk pozitívan zárult, de azért azt szögezzük le, hogy egy ilyen procedúrának kitenni egy kisgyermekes családot, egy krízisben lévő anyát, illetve egy újszülött gyermeket semmiképpen sem mondható családbarát magatartásnak”

írta a végén Pál Márton.