Címlap Arc Egyedül Bogná...

Egyedül Bognár Szilvia gratulált Novák Katalinnak a pécsi baloldaliak közül, de megvolt erre az oka!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi baloldali politikusok közül eddig egyedül Bognár Szilviának jutott eszébe, hogy nyilvánosan is gratuláljon az új Köztársasági elnöknek, mégpedig úgy, hogy ehhez nem kellett kilépnie a saját, eddigi politikai narratívájából. Se a pécsi polgármester, se a városvezető frakciószövetség vezetője nem tette ezt meg. Bognár viszont nem csak, hogy gratulált, de a politikai oldalokon rettenetesen szokatlan dolgot is tett: megosztotta a köztársasági elnök teljes beszédét, vágatlanul, és nem valamelyik számára kedves – ámde esetléeg elfogult – hírportál cikkével tudta le a témát.

Ma beiktatták hivatalába Novák Katalin köztársasági elnököt, Magyarország első női államfőjét, akinek ezúton gratulálok és kívánok a vállalásaihoz erőt, kitartást és egészséget

– kezdte posztját Bognár.

“A legfőbb magyar közjogi méltóság beszédében kifejezte abbéli szándékát, hogy országunkat jobb, szebb, békésebb, gazdagabb és biztonságosabb közösséggé kovácsolja. A fehér ruhában, kibontott hajjal elmondott, a háborút, jelesül az orosz agressziót elítélő mondatai egy a szabadságot és az emberi életet tisztelő bátor anya szavai voltak.

Hinni akarok neki”

– tette hozzá a pécsi politikus.

Bognár Szilvia azt is írta, hogy miközben “szeretné elfelejteni azt, hogy miniszterként kizárólagosságot kapott és fogadott el, amikor az egyedül örökbefogadók örökbefogadási alkalmassági határozatát személyesen neki, a miniszternek kellett jóváhagynia, kívánja, hogy a pártpolitikai természetes szembenállások mellett képes legyen erősíteni az összetartozás érzést bennünk”.

Történelmet írhat

Bognár Szilvia hozzátette azt is, hogy

“Ígéretesnek látom, hogy beszédében kitért elkötelezettségére, ami a más értékrendűek és elesettek esetében is fontos számára. Ma megpróbálok kapaszkodni a szavaiba, hogy a mindennapokban jelen lesz a rossz körülmények között élők között, leül a sámlira, fül, szem és száj lesz az érdekükben. Ha ezeket a fogadalmait betartja, nem csupán azzal ír történelmet, hogy női köztársasági elnöke országunknak, hanem azzal is, hogy egykori fideszes politikusként képes átlépni az azzal járó érdekeken, ha tetszik korlátokon és válik „szavatartó, bátor baráttá.”

A pécsi politikus teljes posztja itt olvasható: