Fantasztikus pécsi női siker a római rali Eb-n!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hihetetlen győzelemmel kezdett Vogel Adrienn pécsi navigátorával, Notheisz Ivettel a rali-Eb-n! A Roger Racing Team idén a cseh Orsák Rally Sporttal közösen induló versenyzője és navigátora nemcsak a leggyorsabb volt a nők között a hétvégi Róma-ralin, hanem az ERC3-as értékelésben is az előkelő és pontszerző ötödik helyen ért célba a kategória tizenkilenc indulójából.

A rallycafemagazin.hu beszámolója szerint két nap alatt csaknem kétszáz kilométert kellett teljesítenie a mezőnynek 15 gyorsasági szakaszon. Az etapokkal együtt több mint 800 km-t tettek meg a Fiuggi környékére szervezett versenyen, mely a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél később kezdődő 2020-as rali-Eb nyitóhétvégéje volt.

Az autógyilkos pályákon balesetek és defektek tizedelték a mezőnyt, melyben mindössze két női pilóta vállalta a megpróbáltatásokat. Vogel Adri ellenfele az olasz Rachele Somaschini, aki tavaly már végigcsinálta a Róma-ralit, a negyedik gyorson hibázott és kiesett. A körülményeket nehezítette a forró időjárás: a hétvége leghűvösebb napján, vasárnap 34 fok volt, ami az autóban hatvan fokos hőséget jelent. Mindezek ellenére Vogel Adrienn nemcsak végigcsinálta a versenyt, de legjobb női pilótaként zárt Notheisz Ivett pécsi navigátorral. Az ERC3-as rangsorban elért ötödik helyüknek köszönhetően pedig fontos Eb-pontokat szereztek. 

Fantasztikus hétvége volt, elmondhatatlanul boldogok vagyunk ezzel az eredménnyel. Nagyon örülünk, hogy nyertünk a nők között, és hogy ötödikek lettünk az ERC3-ban. Tanulni jöttünk ide, és rengeteg tapasztalatot szereztünk az autóról, a gumihasználatról, a pályaírásról. Ivett elképesztő munkát végzett, nagyon hálás vagyok neki, ahogyan az Orsák Rallysportnak is. Tökéletes autót kaptunk tőlük, tökéletes beállításokkal. Csapatunk, a Roger Racing Team is a helyszínen dolgozott, az összes csapattagnak köszönjük a fáradhatatlan munkát. Köszönjük a támogatóinknak a bizalmat, a szurkolóknak a biztatást, a sajtónak pedig, hogy beszámol a teljesítményünkről

 – értékelte a hétvégét a magazinnak Vogel Adrienn.

Előző sztori

Lángok lepték el egy társasház egyik lakásának konyháját Pécsen

Következő sztori

Felszállt a véméndi muzsikaszó a Jókai téren