Címlap Arc Fenntartható ...

Fenntartható városfejlesztésből szerzett végzettséget Kővári János

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Oklevelet szerzett fenntartható városfejlesztésből Kővári János a veszprémi Pannon Egyetemen. Amint azt az univerzitász oldalán írják, a körforgásos gazdaság megjelenése nem csak a technológiai és a műszaki megoldások szempontjából jelent kihívást napjainkban, hanem az emberi kapcsolatok, a mindennapi élet alakulására, így többek között a városok életének megszervezésére is hatással van. A fenntartható gondolkodás, magatartás és az innováció nemcsak a gazdaság egyes területein, a vállalkozások szintjén fontos, hanem lakossági szinten is, hiszen ők azok, akik fogyasztóként igénybe veszik, alkalmazzák a környezettudatos szolgáltatásokat, termékeket.

Kővári szerint egyébként „Veszprém nem csak Európa Kulturális Fővárosa volt 2023-ban, hanem a 2. legélhetőbb város Magyarországon.
Hogy miképp is vált az iparát részben elvesztő Veszprém élhető várossá? Ezt igyekeztünk megismerni, mert Pécset is azzá akarjuk tenni – jelentette ki.