Ellák

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miért követik ezt a pécsi lányt 306 ezren, és kap 17 millió like-ot?

/

Napjainkban az egyik legnépszerűbb alkalmazás a Tik Tok. A világ 155 országában használják, igaz Magyarországon még nem annyira felkapott, de már rengeteg pécsi felhasználót találunk az appon, például a 19 éves Makk Adriennt, aki az ország egyik legjobbja.

Hirdetés

A TikTok elődjét, a Douyint egy pekingi cég alapította 2016-ban, majd 2018-ban vált elérhetővé az Egyesült Államokban, miután 2018. augusztus 2-án egyesült a musical.ly-vel.

Az alkalmazás lényege, hogy a felhasználók néhány másodperces videókat készítenek, amiben megmutatják kreativitásukat, tehetségüket. A legfrissebb adatok szerint már több mint 1,5 milliárdan töltötték le ezt az applikációt és 800 millió aktív felhasználója van, akik leginkább 30 évnél fiatalabbak, de már az idősebb generáció is használja, mint például a már jól ismert Bíró Mária.

Az alkalmazás Magyarországon még nem annyira népszerű, mint például az Egyesült Államokban, de már

egyre több a magyar „tiktoker”, akik rövid, vicces videóikkal, illetve a tehetségükkel több száz ezres követőtáborra tettek szert.

Makk Adrienn is közéjük tartozik, akinek már 306 ezer követője van és több mint 17 millió lájkot tudhat magáénak. Ezzel a számmal pedig nem csak a város, de az ország egyik legjobbja.

Itt egy kis ízelítő a videóiból, amit már közel 1 millióan láttak:

Kíváncsiak voltunk, mi lehet a siker titka, ezért megkerestük a 19 éves Adriennt.

Mikor regisztráltál a TikTokra?
Egy éve kezdtem el, amikor eszembe jutott egy nagyon, nagyon, nagyon jó ötlet, amit szerettem volna megmutatni és úgy gondoltam, hogy erre a legjobb platform az a TikTok.

Milyen videóval kezdted és most milyeneket készítesz?
Először  egy éneklős videót tettem fel, majd ezek után elkezdtem vicces hangokra tátogni, színészkedni és napjainkban is van, hogy egy két videóban énekelek vagy színészkedek de alapjáraton saját hangokkal kitalált szituációkkal díszítem az oldalamat.


Valamit elég jól csinálsz, hiszen ahogy nézem már 306 ezren követnek, ami nem kis szám. Mi lehet a siker titka?
Hmm… Igazából ezt én sem tudom, de biztos vagyok benne, hogy az emberek nagyon szeretik a humort,én pedig vicces vagyok –szerintem-. Ez lehet az egyik titok. A másik pedig, hogy mindig más fajta videókat csinálok, van hogy szituációs, van, hogy éneklős… így egyáltalán nem egyszínű az oldalam.

Mit gondolsz, mitől lesz jó egy videó?
A: Ezt szerintem senki sem tudja elmondani mivel én például spontán csinálom a videóimat. Sosincs előre megtervezve egy, ahogy épp eszembe jut valami azt muszáj egyből megcsinálom.

Hatalmas követői szám, felismernek az utcán?
Nagyon sokszor ismertek már fel, jöttek képet csinálni, de a legtöbben csak néznek és a hátam mögött mondják hogy „jaj ott van a tiktokos lány”, de persze van, aki fotózkodik velem és autogramot is kértek már.

Mi a célod a tiktokozással?
Az, hogy akinek esetleg rossz napja van és felnéz az oldalamra, akkor talán egy kicsit jobbra tudnám deríteni a kis kedvét és nem titkolt célom az sem, hogy jobban megismerjen a világ, hiszen nagyon szeretek szerepelni, ehhez pedig kiváló platform a TikTok.

Egyébként nem csak Adri használja a TikTokot itt Pécsett, megnéztük, milyen videók kerültek fel a világhálóra gyönyörű városunkból.

A TikTokon leginkább táncos videókat lehet találni, ezért kezdjük ezzel:

De van, aki talán nem is sejtette, hogy megörökítették tehetségét:

És ha már buli…

Néhány erős pécsiről is találunk fent videót, például azt, ahogy az Apáczai homlokzatán mászik fel @ricopatrik (balra).

A TikTokról a trendek sem hiányozhatnak, mint például ez a kapcsolós videó…

…az alábbi felhasználó pedig egy Pécs TV-s felvétellel viccelődik:

Természetesen a „prankelés” is elérte Pécset.

Olyan pécsi felhasználó is van, aki egész szórakoztató oldalát mutatta meg a karanténos időszaknak és természetesen az újranyitásnak…

Sokan pedig azt mutatják meg a világnak, hogy milyen gyönyörű hely városunk, Pécs.

Hirdetés

Előző sztori

Lehet, hogy nem lesz tej, csirke- és sertéshús?

Következő sztori

Talányos poszttal köszöntötte a családokat a pécsi alpolgármester

Legutóbbiak innen: Arc