Ulrik

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Talányos poszttal köszöntötte a családokat a pécsi alpolgármester

/

Szinte egy egyszerűbb fejtörőnek is beillik Bognár Szilvia reggeli posztja, amelyben a családokat köszönti. Na, de hogyan!

Hirdetés

Pécs kultúráért felelős alpolgármesterének elég klassz kalendáriuma lehet, mert szinte minden napra talál valami ünnepelni valót. Ma a családok napjára emlékezett meg egy reggeli posztban.

Bognár Szilvia posztjának szövege világos:

Mit jelent a család?

Egyre kevesebben élünk klasszikus családmodellben, de mindenképpen a társadalom legfontosabb egysége, kötelék, ami, bárki bármit mond, mindenkinek mást jelenthet! Mert a család egysége szerintem sokféle lehet.

Ünnepeljük a családokat ma, a család nemzetközi napján és minden nap!

Hogy itt nem csak “egyszerű”, hagyományos (ha tetszik: konzervatív) értelemben vett családokról van szó, azt az emotikonokból lehet kikövetkeztetni. A teljes poszt ugyanis így néz ki, és így már az egyes kijelentések is más kontextusba kerülnek:

Az alpolgármester ugyanis arra utal, hogy állhat a család két nőből, vagy két férfiből és gyerek(ek)ből is, az akkor is család.

A “hagyományos” és “modern” családok közötti felfogás manapság egy különösen “népszerű” vitatéma egyébként a konzervatívok és a liberálisok között, sőt a jelenlegi kormánynak is egy különösen fontos témája.

Bognár posztjából arra lehet következtetni, hogy a pécsi alpogármester asszony a nyitottabb, ha úgy tetszik: liberálisabb álláspontot képviseli ebben a kérdésben.

Hirdetés

Előző sztori

Miért követik ezt a pécsi lányt 306 ezren, és kap 17 millió like-ot?

Következő sztori

Délen csökken a felhőzet, fátyol- és gomolyfelhők mellett túlnyomóan napos idő lesz

Legutóbbiak innen: Arc