Imádják a használt menzás kancsót, régi vízipisztolyt és ’73-as telefonkönyvet az emberek – Gábor ezeket árulja

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Angyal Gábor régi életének emlékeit, saját és családja egykori cuccait értékesíti az interneten. Legutóbb egy 1972-es vízipisztolyt adott el, de régi lemezeit, magazinjait vagy akár óvodai műanyag kancsót is úgy viszik, mint a cukrot. Vajon hogyan lett az 51 éves pécsi férfiből a retró cuccok értékesítője? Erről mesélt a Pécs Aktuálnak.    

Balszerencse vagy inkább szerencse?

2020-ban Gábor elveszítette fővárosi állását, ezért haza kellett költöznie Pécsre, ami azért nem volt olyan könnyű.

Retró mentőautó

Ez idő alatt kerültek elő a régi játékok, lemezek, magazinok, hifi cuccok. Gábor tudta, hogy ezeknek most nagy piaca van, ezért elkezdte őket árulni az interneten.

Egy 1972-es vízipisztolyt is eladott már

– Nehéz beárazni ezeket a régi cuccokat. Először mindig utánajárok, hogy lehet-e találni máshol is a neten ugyanolyat vagy hasonlót. Majd összehasonlítom a kettőt és ez alapján egy kicsivel alá célzok az árat tekintve. Nem a nyerészkedés hajt, szimplán el akarom adni a régi cuccaimat – mondta az 51 éves pécsi férfi.

Sport Presszó kempingkészlet

Nem csencsel, egyszerűen csak kiüríti a “padlást”

Gábor novemberben kezdte el eladni a régi dolgait, nem szokta túrni a netet vagy a piacokat és vásárokat újabb kincsek után.

Egészen hihetetlen cuccokra csapnak le az emberek

A használt vízipisztoly mellett egy 1973-as telefonkönyv, az óvodákban használt menzás kancsó, illetve hozzá tartozó bögre is gazdára talált már. De egy kemping kávéfőzőkészletre is hamar ráugrottak, ami mellett volt még egy 1973-as Rolly Toys háromkerekű pedálos motor is, amiért pénzt adtak.

Lendkerekes Lotus versenyautó

Ezeknek a cuccoknak érzelmi értékük van. Leginkább azt lehet eladni könnyen, ami tömegcikk volt és az emberek kötődtek hozzá régen. Egyfajta nosztalgiázás ez. Fel akarják idézni azt az emléket, vagy végre megszerezni.

Angyal Gábor
Régi gyógyszeres üvegek

November óta már több mint száz tranzakciót bonyolított le Gábor, de rengeteg holmija vár még eladásra.

Gábor és kutyája, Radar

Előző sztori

Döntőbe úszta magát a pécsi Kenderesi Tamás

Következő sztori

Jó hír: nincs új fertőzött Baranya megyében!

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1