Ellák

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jakab Ferenc: Most mindennél fontosabb, hogy részt vegyünk a szűrővizsgálatokon

/

Hirdetés

Már Magyarországon is alkalmazzák a plazmaterápiás kezelést a koronavírusos betegeknél. Dr. Jakab Ferenc, a pécsi koronavírus-kutatócsoport vezetője legújabb videójában kifejti, hogy a szérum előállításához azonban felgyógyult betegekre van szükség, a szakemberek várják a jelentkezőket.

A virológus kifejti, hogy a plazmaterápia egy ősi módszer, számtalan vírusfertőzésénél bizonyult hatékonynak. A jelenlegi koronavírus-fertőzés kapcsán is több nemzet próbálkozik már ezzel a módszerrel, többek között Magyarország is.

– A Dél-pesti Centrumkórház által koordinált konzorcium egy esetben már beadott ilyen plazmát egy betegnek, a másik magyar konzorcium, melynek a PTE is tagja, a héten négy adag plazma beadását tervezi – avatott be Jakab Ferenc.

Jelen pillanatban Pécsre érkeznek a minták, melyeket a szakemberek megvizsgálnak, hogy egyáltalán alkalmasak-e donornak.

Minél több donor érkezik, annál nagyobb a merítési lehetőség, hiszen nem mindenki alkalmas donornak.

A szakember kéri, hogy aki átesett a fertőzésen, jelentkezzen donornak!

Jakab Ferenc hozzáteszi, hogy elindult egy nagyszabású szűrővizsgálat is, melynek keretében véletlenszerűen választanak ki embereket. Ennek a programnak a segítségével vizsgálják az antitesteket, ami azért fontos, mert a szakemberek így alaposabban megismerhetik a vírust.

Hirdetés

Előző sztori

20 magyar vígjátékot, többek között a Csinibabát és A tanút is ingyen nézhetjük!

Következő sztori

Így változik az élet május 4-től!

Legutóbbiak innen: Arc