Lemond és távozik Vári Attila a pécsi képviselő-testületből!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lemond és távozik Pécsről Vári Attila jobboldali önkormányzati képviselő, a PSN Zrt. egykori vezetője, a Fidesz által támogatott, de 2019 őszén alul maradó polgármesterjelölt – tudta meg a Pécs Aktuál.

Forrásaink megerősítették információnkat, de azt egyelőre nem tudjuk, mi a lemondása oka. Érdekképviseleti szempontból olyan túl nagy hátrány nem éri majd a pécsieket távozásával, hiszen Várit elfoglaltságai többnyire Budapestre szólították, Pécsett ritkán lehetett látni. Igaz viszont az is, hogy itteni feladatait is ellátta.

Mivel Vári Attila listáról került be a közgyűlésbe, így bárkit jelölhetnek a helyére azok közül, akik fent vannak az adott támogatói párt listáján. Hogy ez ki lesz, azt egyelőre szintén nem sikerült megtudnunk. Ha mégis kiderül: frissítünk.

UPDATE: Hári József váltja Várit – közölte a Fidesz

Közleményt küldött a pécsi fidesz. Eszerint Hári József veszi át Vári Attila mandátumát a pécsi közgyűlésben.

“Ezúton tájékoztatjuk Pécs polgárait, hogy Vári Attila önkormányzati képviselő a mai napon benyújtotta lemondását Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésében a Fidesz-KDNP-ÖPE közös listán 2019. október 13. napján elnyert képviselői mandátumáról.

Vári Attila döntését azzal indokolta, hogy az idei évben megrendezésre kerülő tokiói- és a soron következő párizsi olimpiai játékokon a magyar csapat minél sikeresebb szereplése, és az ezt segítő szövetségi munka fokozott feladatot és felelősséget követel meg tőle, mint a Magyar Vízilabda Szövetség 2020-ban egyhangú döntéssel újraválasztott elnökétől

– írta a pécsi fidesz.

“Ezúton is köszönjük Attilának az elmúlt évtizedben a pécsi sportéletben és közéletben végzett elhivatott városépítő munkáját. Sok sikert kívánunk számára nemzeti sportvezetői munkájához, egyúttal reményünket fejezzük ki, hogy Pécs érdekében végzett intenzív munkánkban a jövőben is számíthatunk együttműködésére és támogatására” – tették hozzá.

“Tájékoztatjuk a pécsieket, hogy elnökségünk döntése értelmében Vári Attila képviselői helyét a Fidesz-KDNP-ÖPE közös önkormányzati választási listáján soron következő Hári József pedagógus, korábbi kertvárosi önkormányzati képviselő, a Pécsi Tudományegyetem Sportirodájának vezetője veszi át. Hári Józsefnek sok sikert kívánunk képviselői munkájához” – írták zárásként.

Vári: A város minden polgárának jó egészséget, kitartást és sok sikert kívánok

Közösségi oldalán köszönt el a pécsiektől Vári Attila. Azt írta: “a pandémia helyzet következtében összeszűkült nemzetközi versenynaptár eredményeként a vízilabda közösség szolgálata, a Magyar Vízilabda Szövetség mindennapokban történő üzemeltetése, a nemzetközi események lebonyolítása, valamint a fokozott sportdiplomáciai jelenlét, melyekre teljes tudásommal és szakértelmemmel szeretnék koncentrálni egyre több elfoglaltságot jelent számomra, különös tekintettel az előttünk álló Tokiói és Párizsi Olimpiai Játékok kötelezettségeire is.

Mindezért azt a döntést hoztam, hogy lemondok Pécs Megyei Jogú Város Képviselő-testületében betöltött pozíciómról. A pécsi Fidesz frakcióban Hári József veszi át a helyemet, akinek ezúton is eredményes munkát kívánok!

A város minden polgárának jó egészséget, kitartást és sok sikert kívánok, hogy Pécs a 21. század győztese lehessen!

Előző sztori

KÖSZÖNJÜK olvasóink támogatását: élen a Pécs Aktuál!

Következő sztori

“Gané emberek vagytok” – üzente Gyurcsány Ferenc

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1