Megérkezett a jobboldali Partizán, vagyis a PATRIÓTA Rákay Philippel!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Patrióta elnevezéssel indított YouTube-csatornát Rákay Philip, amelyet saját bevallása szerint a Partizánnal szeretne egy lapon mérni.

Célom, hogy a „takarékláng üzemmódból” feljebb tekerjem azoknak a jobboldali szavazóknak a lelkesedését, akik az elmúlt években megfáradtak, beleuntak a politikába, és nem érzik a súlyát a jövő évi választásnak – mesélte a Mandinernek Rákay a pénteken indult show-ról.

Ők a partizánok, mi pedig a patrióták. Szerintem ez mindent elmond arról, kik vagyunk és miben hiszünk

– szögezte le az interjúban, hozzátéve, hogy “lesznek új, talán szokatlan hangvételű interjúk, háttérbeszélgetések és világmagyarázó elemzések is, de rengeteg tervünk van. Jórészt fiatalok alkotják a csapatot, okosak és roppant tehetségesek, s büszkén vállalják az értékrendjüket. Az a cél, hogy a Patrióta YouTube-csatorna szeptemberre jelentős nézettséggel rendelkezzen” – árulta el.

Nem is rossz

Megnéztük az első adást, és pozitív csalódás volt. A szokásos jobboldali, gyakran egybites panelek helyett most ugyanis

nemcsak kijelentő mondatokkal találkozhat a néző, hanem indoklással, érvekkel és tényekkel is.

Mégpedig ezeket igen szisztematikusan és alaposan szedte össze Rákay és rendezte kronológiába.

Természetesen a műsor egy jobboldali narratívát követ, ebben tehát nincs meglepetés. Abban viszont igen, hogy ezt a narratívát meg is magyarázza, alá is támasztja. Így pedig a nézőre bízza azt, hogy elfogadja-e ezt az indokolást, vagy sem: egyetért-e, vagy legalább elgondolkodik-e rajta, vagy sem.

Az első adás az ellenzéki előválasztással foglalkozik, és azzal a jobboldali felvetéssel, hogy az egész csak egy megrendezett műsor, aminek már régen megvan a győztese is. Most azonban

el is magyarázza, hogy – szerintük – miért problémás ez, és mi áll valójában az ellenzéki kommunikációs, politikai stratégia mögött.

A műsort itt lehet megnézni teljes egészében, nem is hosszú.

Gulyás Márton sok sikert kívánt

A műsorral csaknem egy időben jött ki a Partizán “válasza” is a Patriótára. Gulyás Márton ugyanis egy rövid videóban köszöntötte Rákay Philipet, mégpedig így:

Előző sztori

Súlyos balesete után is visszaült a motorra Norbi, aki most egy speciális háromkerekűvel rója Baranya útjait

Következő sztori

Gyász: elhunyt Jankovics Marcell

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1