Címlap Arc Mellár Tamás:...

Mellár Tamás: Péterffyt a Demokratikus Koalíció kísérgeti

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Interjút készített az LMP-közeli lap Mellár Tamással. A pécsi országgyűlési képviselő ebben arról beszélt alapvetően, hogy miért indul el a választáson a Mindenki Pécsért Egyesület, mivel ezzel elvileg gyengítik Péterffy Attilát.

Mellár szerint Péterffy civilségét illetően komoly kétségek merültek fel már a kezdetektől, hiszen őt az MSZP találta ki és tette meg polgármesterjelöltnek 2019-ben és teljes egészében ők finanszírozták a kampányát is. Persze ettől függetlenül még lehetne független, vagy viselkedhetne független módon, de egyáltalán nem ezt tette és teszi – magyarázta.

Az elmúlt öt év működéséből az is világosan látszik, hogy nem változott meg lényegesen a város gazdálkodása, nagy többségében ugyanazok a vállalkozások nyerik meg a városi tendereket, amelyek 2019 előtt is nyertek és ugyanazok a fejlesztési célok fogalmazódnak meg, mint korábban. És ugyanúgy nem kaptak a civilek lehetőséget a beleszólásra és a változtatásra, mint korábban. Mindezek alapján egyre erősebbé válhat az a gyanú, hogy ‘ezek ugyanazok’, a mélyben a két nagy politikai tömb szorosan együttműködik

– magyarázta Mellár Tamás.

Az országgyűlési képviselő felidézte azt a pillanatot is, amikor a napokban Péterffyvel egyeztettek egy esetleges közös indulásról.

„Elég érdekes volt a találkozónknak az a mozzanata, hogy a megbeszélésen részt vett a városházi koalíció legnagyobb pártjának, a DK-nak a képviselője is.

Bennem ez régi emlékeket hozott fel, amikor az ‘átkosban’ a függetlennek mondott szakmai vezetők, fontos tárgyalások során állandóan az MSZMP párttitkárával jelentek meg és a végső szót mindig ez utóbbi mondta ki. A mi esetünkben sem történt másként, Péterffy úr buzgón bizonygatta, hogy mennyire nincs szabad képviselőjelölti hely, hiszen a DK súlyának megfelelően akár 8-9 helyet is igényelhetne, de hála Istennek, most kevesebbel is beéri. A ‘nagy’ pártot képviselő polgármester-helyettes élénken helyeselt

– tette hozzá.

Mellár szerint a Mindenki Pécsért Egyesület célja az a választással, illetve azt szeretnék elérni, ha létre lehetne hozni „egy háromfős civil frakciót a közgyűlésben, amely be tudná tölteni az ellenőrzés és informálás funkcióját és ezzel tevőlegesen hozzá tudna járulni a pécsi polgárok érdekeinek a képviseletéhez”.

Ez azért érdekes, mert tulajdonképpen mintha Mellárék megirigyelték volna a Tiszta Kezek Frakció eddigi kritikai munkáját, ugyanis az elmúlt években a TK volt az, amely a városvezetéssel indulva, de abból kilépve komoly és fajsúlyos ügyekben kritizálták a városvezetést, sőt, feljelentéseket is tettek. Az ő munkájukat azonban mind a helyi, mind az országos média nagy többsége elhallgatta.