Címlap Arc Nem bírta a l...

Nem bírta a lelkiismerete, kitálalt Péterffy Attila programírója!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szokatlan, hogy egy pécsi lakos, egy „sima” átlagpolgár hirdessen sajtótájékoztatót, márpedig most ez történt Pécsett. A személy és a történet azonban természetesen sokkal érdekesebb, mint elsőre hangzik, ugyanis ez a pécsi polgár Péterffy Attila belső kampánycsapatának egyik tagja volt, egyik programírója, politikai szövetségese 2019-ben; most mégis azért állt ki a sajtó elé – többször is kihangsúlyozva, hogy állampolgárként, pécsiként teszi ezt, nem valamelyik párt, vagy politikus érdekében -, hogy részletesen is beszámoljon arról, mi mindent derített ki és tudott meg abban az ügyben, amelyben egyébként már nyomozás is folyik hűtlen kezelés gyanújával.

Mi ez a nyomozás? Hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódnak a rendőrök, mert nem zárható ki, hogy elherdálták Pécs vagyonát azért, hogy egy ismerős, MSZP-közeli cégnek kedvezzenek a városvezetők. A korábban Puch Lászlóval, a szocialisták volt erősemberével összeköthető vállalkozás egy sokmilliárdos haszonnal kecsegtető parkosított területhez juthatott Pécsett úgy, hogy egy friss döntés miatt akár lakóparkot is építhet rajta a Belváros-Egyetemváros peremén. Pécs eközben csak egy romos kempinget, és némi aprót "nyert" ezen; a terület máig használhatatlan. A városvezetés szerint minden szakszerű, szabályos és törvényes volt.

Körömi Attila sajtótájékoztatóját videóra is rögzítette, és elküldte szerkesztőségünknek, ezt mutatjuk be most vágatlanul. Szerintünk ugyanis becsülendő az a kitartás és állampolgári, lokálpatrióta kötelességtudat, amely kiérezhető az egyébként civilben tanárember mondandójából és „nyomozásából”, valamint igen sok tanulsággal is szolgál – azoknak, akik képesek a sorok között is olvasni.

Körömi Attila a napokban írásban is összefoglalta nagyon részletes nyomozását, és a BIOKOM-nak szánt nyílt levélben közzé is tette nyilvánosan. Ezt a kivételesen aprólékos, és akkurátusan tételes szöveget itt tudja elolvasni az, akit igazán mélyen érdekel a téma, és nem elégszik meg a felületes információkkal: