Címlap Arc Pécsi újságír...

Pécsi újságíró cikke indította el a lavinát, ami maga alá temette Novák Katalint és Varga Juditot!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatóját fedező bűntársnak” címmel írt elsőként cikket a kegyelmi botrányról Kaufmann Balázs, a 444 munkatársa febuár 2-án. Nyolc nappal később megbukott a köztársasági elnök és a kegyelmi döntést ellenjegyző (volt) igazságügyi miniszter, Varga Judit, aki a Fidesz EP-listavezetője volt.

Kaufmann Balázs Pécsett kezdte a szakmát, dolgozott egyebek mellett az MTV Körzeti Stúdióban, és a Pécsi Kommunikációs Központban is, ahonnan lelkiismereti okokból távozott Budapestre 2013-ban, ugyanis nem akart az önkormányzati lapnak dolgozni.

Közösségi oldalán azt írta – Novák Katalin és Varga Judit lemondását követően, hogy „Az elmúlt napokban sok politikus, tanácsadó, közéleti akárkicsoda tartotta fontosnak, hogy közölje, hány gyereke, unokája, lemenő-felmenője van. Nos, nekem is van két csodálatos gyerekem. És van szerencsém egy olyan szakmában dolgozni, ahol elmondhatom:

azért is tesszük a dolgunkat, hogy ne csak a politikus, a tanácsadó, a közéleti akárkicsoda és a saját gyerekeinknek legyen jobb, hanem mindegyiknek. Például azzal, ha elérjük, hogy ne egy olyan helyen éljenek, ahol pedofilmosdató embereknek kegyelem jár. Vagy azzal, hogy küzdünk a mindent leuraló, mindent bemocskoló hazug propaganda ellen valódi újságírással minden egyes nap.

A bicskei gyerekotthon-vezetők áldozatainak nem volt ilyen könnyű dolguk. Novák Katalin lemondásával valójában nem lett kisebb az ő szenvedésük. Nekik elképesztő bátorságra és kitartásra volt szükségük, hogy kiálljanak az igazukért és hogy elérjék, felelősségre vonják az őket megalázókat. Az ő kiállásukkal a mi gyerekeinknek lett jobb. Hálás vagyok nekik!

A kegyelmi botrányt kirobbantó cikk születéséről ebben a 444 riportban beszélt bővebben Kaufmann Balázs:


(Borítókép forrása: 444.hu)