SZFE: HírTV-s újságíró is tanít majd az “új” egyetemen!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezt maga a műsorvezető erősítette meg közösségi oldalán, aki pont pénteken beszélgetett az SZFE új kancellárjával a csatornán. 

Közel harminc új munkatársa, köztük tanárai lesznek majd a Színház és Filmművszeti Egyetemnek, amelyről már most hivatalosan is tudni, hogy több épületbe költözik majd. Ez utóbbit meg is erősítették.

Az RTL korábban arról számolt be, hogy a filmeseket a Vas utcából Budára, a DunaTv évek óta üresen álló székházába telepítik. Az állami épület decemberben került a Színház- és Filmművészetért Alapítvány vagyonkezelésébe. Ugyanakkor a színész szakos hallgatók a pesti oldalon maradnának, míg az adminisztráció egy részét pedig az Infoparkba szerveznék ki. Ugyanígy a kollégium sem maradna a Vas utcában. Az SZFE filmintézete a jövőben Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet néven működik tovább.

Az új nevek között felbukkant egy pécsi is, mégpedig Velkovics Vilmosé. A szakember jelenleg a HírTV-n vezet műsorokat, előtte az EchoTV-t és az m1-et erősítette, még ezek előtt pedig dolgozott a Pécsi Körzeti Stúdióban és egy ideje vezette a pécsi önkormányzat médiacégét, akkori nevén a Pécsi Médiaközpontot is.

Az egyébként jogi egyetemet végzett Velkovics közösségi oldalán erősítette meg, hogy megy tanítani az SZFE-re, de marad a csatornánál is.

Velkovics korábban – magánemberként – több kritikus posztot is jegyzett az SZFE körüli tüntetések és megmozdulások miatt. Rendszeresen fejti ki saját véleményét is a közélettel, politikával kapcsolatban az oldalán.

Legutóbb pénteken beszélgetett a HírTV-n az SZFE új kancellárjával:

Hirdetés
Előző sztori

Mézes csütörtökre várják Pécsett a véradókat

Következő sztori

Eleinte nagyrészt borult idő várható, több helyütt hullhat némi hó, majd délutántól csökken a felhőzet

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1