Címlap Arc Szili Katalin...

Szili Katalin lehet az új köztársasági elnök?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Telex szerint Szili Katalin neve is felmerülhet Novák Katalin utódjaként. A lap szerint Szili „politikai pályáját elnézve logikus lépés lenne, hogy ő legyen a Fidesz következő köztársaságielnök-jelöltje. Van is ebben tapasztalata, hiszen még 2005-ben az MSZP őt jelölte Mádl Ferenc utódjául. Az SZDSZ azonban nem támogatta, így az Országgyűlés a Fidesz és az MDF jelöltjét, Sólyom Lászlót választotta meg köztársasági elnöknek”.

Az Ultrahang Plusz youtube csatorna Relikviák című portréműsorában rákérdeztek Szili Katalinnál a cikkre, illetve arra, vállalná-e a köztársasági elnökséget. Szili azt mondta, „nem tudja mire vélni” a feltételezést.

„Életemben már sokszor kerültem olyan szituációba, hogy a nemzetemért kellett tenni. Ha én valamivel szolgálni tudom a nemzetem, akkor én a feladatok elől sose szoktam elugrani. Nyilván én ilyen felkérést nem kaptam, ezek egyelőre – én azt gondolom – maximálisan találgatásoknak tekinthetők”

– magyarázta. Hozzátette, nem tudja, hogyan jutott a sajtó eszébe, de nem biztos abban, hogy

„a Fidesz politikai vezetése ma annyira rajongana egy politikusnőért.”

Szili ugyanakkor elmesélte, hogy Novák lemondása után sokan keresték meg azzal, hogy nekik eszükbe jutott, „mert hogy menteni kellene a nemzetet”. Úgy érzi ugyanakkor, hogy nagyon távol van „ettől a helyzettől”.

A műsorban egyébként érdekes témák kerülnek szóba,

a teljes adás itt nézető meg: