Címlap Krimi Az interneten...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kereskedelem miatt jogerősen hét év, fegyházban letöltendő büntetésre ítéltek egy baranyai férfit, aki éveken át árult az interneten drogokat.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott 2019 decemberétől mintegy két éven át rendszeresen rendelt az interneten keresztül külföldről kábítószert. A vételárát kriptovalutában fizette ki, majd a lakására postán érkező drogot később egy internetes közösségi oldalon értékesítette.

A nyomozó hatóság 2021 végén egy postai csomagközpontban jelentős mennyiségű, értékesítésre szánt kábítószert foglalt le, majd 2022 elején a vádlottnál tartott házkutatás során újabb jelentős mennyiséget talált.

Az ügyben elsőfokon eljárt Pécsi Törvényszék a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek. Emellett egy vele szemben korábban hozott ítélet próbára bocsátást kimondó rendelkezésének hatályon kívül helyezése folytán garázdaság és testi sértés vétségében is bűnösnek találta és hét év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokra került. A Pécsi Ítélőtábla azonban az első fokon kiszabott fegyházbüntetést helybenhagyta. Az ítélet jogerős.