Címlap Arc Új kormányzat...

Új kormányzati pozíciót kaphat Hoppál Péter

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új kormányzati pozíciót kaphat Hoppál Péter jövő év februárjától, amely az eddigieknél sokkal több vidéki jelenléttel jár, és kevesebb hivatali, adminisztrációs teendőt jelent – tudta meg megbízható forrásból a Pécs Aktuál. Úgy tudjuk,

ez kormánybiztosi feladatot jelent,

de hogy pontosan mit, milyen jog- és hatáskörrel, azt egyelőre nem tudtuk kideríteni. Annyi bizonyosnak tűnik forrásaink elmondása alapján, hogy a napokban hivatalosan is bejelentik Hoppál új pozícióját.

A Pécs Aktuál informátorai szerint

Hoppál Péterre a kiemelt, stratégiailag fontos kulturális évadok szervezése és gondozása vár, határokon innen és túl is.

Lapunk úgy tudja, Csák János miniszter „áldását adta” az új feladatra, ám ez azt jelenti, hogy Hoppál nem lesz kultúráért felelős államtitkár, mert az új feladatával összeférhetetlen. Helyére Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet vezetője, Hoppál eddigi tanácsadója érkezhet.

Kerestük Hoppál Pétert, de egyelőre nem reagált hívásunkra. Ha sikerül vele beszélnünk, vagy írásban reagál a tárca, akkor frissíteni fogunk.

(Borítókép forrása: MTI/Kovács Tamás)