Címlap Baleset Borzalmas tra...

Borzalmas tragédia: Elhunyt egy csecsemő a keresztelője után

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elhunyt a kórházban az a Suceava megyei csecsemő, akinek vasárnap a keresztelője alkalmával leállt a szíve, miután a pap teljesen a keresztelővízbe merítette őt - számolt be róla a Maszol.ro.

Január 31-én, vasárnap egy hathetes csecsemőhöz riasztották a suceavai rohammentősöket, ugyanis a gyermek megkeresztelése közben leállt a szíve. A szertartást végző ortodox pap teljes

terjedelmében a víz alá nyomta a gyermeket a keresztvízbe

– tudták meg a szülőktől.

A kisbaba nem sírt fel és nem is köhögött, egyáltalán nem lélegzett a keresztelést követően.

A szülők azonnal hívták a 112-t.

Az egyház tájékoztatása szerint azonban a gyerek lélegzett, miután kivették a keresztvízből, a probléma akkor kezdődött, amikor a pap mirhával kente meg – írja a Maszol.

Az esethez kiérkező rohammentősök azonnal újraélesztették a babát. Mint kiderült,

a gyermek tüdejében nagy mennyiségű víz volt.

Az intenzív osztályon ápolták a kisbabát, vasárnap az orvosok úgy vélekedtek, hogy gyógyíthatatlan idegrendszeri károsodásokat is szenvedhetett a keresztelés alatt. Másnap reggelre azonban elhunyt a gyermek.

Romániában a hatályban levő rendelkezések szerint a gyerekeknek csupán a fejüket kell megöntözni a keresztvízzel, nem kell őket teljesen a vízbe meríteni.

(Kiemelt képünk illusztráció!)