Címlap Baleset Brutális bale...

Brutális baleset történt Szalántánál, ketten meghaltak

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombat késő délután három személyautó ütközött Szalánta külterületén, az 58-as úton. A baleset következtében az egyik jármű az út melletti fának csapódott és az oldalán állt meg, két utasa az autóba szorult.

Forrás: Katasztrófavédelem

A siklósi és pécsi hivatásos tűzoltók négy tűzoltó járművel vonultak a helyszínre, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is a káresethez riasztották.

Az egység a helyszín biztosítása mellett átvizsgálta és áramtalanította mindhárom autót. A beszorult személyeket – a sérült gépjármű megtámasztását követően – nyomató munkahenger és feszítő-vágó eszköz segítségével szabadították ki. A két szerencsétlenül járt utast a mentőszolgálat szakemberei vizsgálták meg, de az életüket már nem tudták megmenteni. Úgy tudjuk,

egy 32 éves, pécsi férfi és 30 esztendős utasa halt meg a balesetben.

Mindhárom érintett személygépkocsi Pécs irányába közlekedett. A legelöl haladó autó balra akart kanyarodni, ám a mögötte haladó két autó már megkezdte az előzését. Így összeütköztek.

Forrás: Bamosz Kft.

A másik két autó utasait is megvizsgálták, ellátták és a sérülésektől függően kórházba szállították őket.

Forrás: Bamosz Kft.

A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt az érintett szakaszon, a rendőrség irányította és terelte a forgalmat.

Forrás: Bamosz Kft.
Forrás: Bamosz Kft.

Forrás: Katasztrófavédelem, Bamosz Kft. (Mohácsi Bettina)