Címlap Sport Győzött a főv...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befejeződött a bajnokság az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata számára, amely 2-0-ra megnyerte a Vasas Akadémia elleni párharcot, így az ötödik helyen végzett. Ebben a társaságban ennél több volt.

A bajnokság utolsó felvonásánál tartottak a pécsi női kosarasok a Vasas elleni párharccal, hiszen a tét az volt, hogy melyik csapat végez az ötödik, illetve a hatodik helyen. A két győzelemig tartó csata első mérkőzését hazai pályán, az NKA Arénában megnyerték Laczkó Sáriék, így a másodikra úgy utaztak el a fővárosba, hogyha ott is ők lesznek a jobbak, akkor vége a szezonnak.

Miután a negyedik negyed elején 24 ponttal vezettek a pécsi lányok (44-68), úgy tűnt, lefőtt a kávé. Egészen elképesztő, de az utolsó percre visszakapaszkodott a Vasas, 73-75 volt az állás, vagyis meleg volt a pite, de fordítani nem tudott, így végül 77-73-ra győzött az NKA Universitas Pécs, és az ötödik helyen zárta a 2023/2024-es szezont.

Egyrészt örömteli, hogy ezt sikerült elérni, ugyanakkor látva a mezőnyt nyugodtan kijelenthető, hogy ebben a csapatban ennél több volt – ha ez a keret kihozza magából a maximumot, az első négybe kellett volna kerülnie, és éremért játszhatott volna.

Jovan Gorec: – A harmadik negyedre sikerült kialakítanunk egy nagyobb különbséget, amelyet követően túlságosan hátradőltünk. Fejben talán már be is fejeztük a találkozót, ekkor pedig jött a Vasastól jól megszokott harc. A Vasasnak az egész szezon során az volt a legnagyobb erőssége, hogy soha sem adták fel. Örülök a győzelemnek, és hogy végre vége van ennek a szezonnak.

Vasas Akadémia–NKA Universitas Pécs 73-77 (17-21, 13-18, 14-23, 29-15)

Nőikosárlabda-NB I. A csoport, rájátszás, 5. helyért, 2. mérkőzés. Vezette: Pozsonyi László, Jakab László, Sörlei Attila. Vasas Akadémia: Tóth 6, Taylor 8, Jáhni 8/3, Allen 17/6, Budácsik 12. Csere: Salamon 4, Boros 6, Madár E. 9/3, Madár K., Gelei, Kádár 3. Vezetőedző: Milos Pavlovic. NKA Universitas Pécs: Tadic 12/3, Smailbegovic 2, Wallace 5, Mérész 15, P. Williams 14. Csere: Laczkó 3, Simon Zs., M. Williams 17, Kiss A. 5, Olawuyi, Rátkai 2. Vezetőedző: Jovan Gorec.