A szentlőrinciek magabiztosan győztek hazai pályán az MTK II. ellen, a szurkolók nagyon élvezték a meccset
Címlap Sport Kezd reményte...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rossz hétvégéje volt a két NB II-es baranyai focicsapatnak, hiszen kikapott a PMFC és a HR-Rent Kozármisleny is. Utóbbi veresége ráadásul a pécsiek koporsójába ütött elég nagy szöget. A Szentlőrinc simán verte az MTK-t, ám győzött a nagy rivális Iváncsa is.

Mindenki tisztában volt vele, hogy nem sok esélye van a PMFC-nek a feljutásra hajtó ETO FC Győr otthonában, de a remény sosem hal meg. Az első félidőben még nem is volt probléma, hiszen 1-1-re állt a mérkőzés, a második játékrész azonban már nagyon rosszul festett. A hazaiak sorra lőtték a kapufákat, aztán Farkas Balázs beállása mindent eldöntött: lőtt két gólt, és ezzel kialakította a 3-1-es végeredményt. S ha ez nem lenne elég, Helesfay Donát piros lapot érően szabálytalankodott, így rá nem lehet számítani a következő meccsen.

A pécsi srácok számára az is fontos volt, hogy milyen eredmény születik majd Kozármislenyben. Sajnos rossz született: miután a BVSC-Zugló győzött, négy pontra növelte előnyét a PMFC-vel szemben. Három forduló van már csak hátra, elég nehéznek tűnik ledolgozni ezt a hátrányt, márpedig Mátyus János csapatának valakit meg kell előznie annak érdekében, hogy bentmaradjon.

ETO FC Győr–PMFC 3-1 (1-1)

Labdarúgó-NB II., 31. forduló. Győr, ETO Park, 2200 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (ifj. Varga Gábor, Ország Péter). ETO FC Győr: Gyurákovics – Vera, Szépe, Boldor, Csontos – Vingler (Urblík N., a szünetben, Bánáti, 57,), Anton – Boschilia (Kröhn, a szünetben), Bumba (Vianna, 92.), Skvarka – Lukics (Farkas B., 70.). Vezetőedző: Borbély Balázs. PMFC: Helesfay – Takács, Szekszárdi, Hadaró, Majnovics – Krausz, Szeles (Bachesz, 79.) – Harsányi (Vas B., 79.), Szabó M. (Varasdi, 88.), Lacza (Bukovics, 61.) – Rácz B. (Tóth-Gábor K., 79.). Vezetőedző: Mátyus János.

Gólszerzők: Bumba (12.), Farkas B. (71. és 76.), ill. Szabó M. (40. – 11-esből).

Kiállítva: Helesfay (84.).

A mislenyiek sokat segíthettek volna a pécsieknek, ehhez csak ennyit kellett volna tenniük, hogy legyőzik a BVSC-t. Nem tették meg. A vendégek az első félidőben kihasználtak egy hibát, Mucsányi révén vezetést szereztek. A folytatásban igyekezett Aczél Zoltán együttese, de túl sok volt a pontatlanság, a BVSC pedig egy kontrával a hajrában eldöntötte a mérkőzést.

HR-Rent Kozármisleny–BVSC-Zugló 0-2 (0-1)

Labdarúgó-NB II., 31. forduló. Kozármisleny, 700 néző. Vezette: Bana Gergely (Kiss Balázs, Ring Kevin). HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Schuszter, Szabó B. (Kozics, a szünetben), Ikonomu (Tóth Z. 63.), Bor (Beke, a szünetben) – Nagy E. (Füredi, 80.), Major – Molnár, Horváth P. (Hegedűs, 74.), Kirchner – Daru. Vezetőedző: Aczél Zoltán. BVSC-Zugló: Csenterics – Benkő-Bíró, Vinícius, Hesz, Király – Tóth K., Hidi – Kelemen (Májer, 63.), Mitrovics, Mucsányi (Deutsch, 84.) – Bacsa (Nwachukwu, 72.). Vezetőedző: Kincses Ádám.

Gólszerzők: Mucsányi (32.), Nwachukwu (85.).

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban a bajnoki címre hajtó Szentlőrincnek győznie kellett hazai pályán az MTK II. ellen, ami össze is jött – látványos, jó játékkal nyert Pichler Gábor csapata. Sokáig úgy tűnt, hogy Érden is kedvező eredmény születik, és nem győz a nagy rivális Iváncsa, ám az éllovas végül 1-0-ra behúzta a meccset, ami elég rossz hír volt.

A bentmaradásért harcoló két baranyai csapat, a PTE-PEAC és a Mohácsi TE is egy-egy pontot szerzett, de mennyire más volt a hangulat a meccsek végén! A pécsiek a 87. percben még 2-0-ra vezettek a Bonyhád-Majos ellen, ám ekkor emberhátrányba kerültek, a vendégek büntetőből szépítettek, majd az utolsó pillanatban, a 94. percben a döntetlent is kiharcolták! A mohácsiak a Fehérvár II. vendégei voltak, és egy küzdelmes meccsen gól nélküli döntetlent értek el.

Eredmények: Szentlőrinc–MTK II. 3-0 (gólszerzők: Pataki 10., 55., Csörgő 21.), PTE-PEAC–Bonyhád-Majos 2-2 (gólszerzők: Orbán 20., Archie 70, ill. Pál A. 88. – 11-esből, Vető 94.), Fehérvár II.–Mohácsi TE 0-0.