Címlap Baleset Felrobbant a ...

Felrobbant a pálinkafőző, ketten súlyosan megsérültek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mentőhelikopter érkezett ahhoz a kiskőrösi házhoz, amelyben robbanás történt – a hírek szerint egy engedéllyel működtetett pálinkafőző robbanhatott fel.

Kidőlt a ház egyik fala, és a tetőszerkezet is kigyulladt, amikor a robbanás történt az épületben – közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Kovács Andrea szóvivő elmondta, az égő épületet a kiskőrösi, kalocsai és a kiskunhalasi tűzoltók oltották el.

A helyszínről két sérültet vitt kórházba a mentőhelikopter. Egy 50 éves férfi és a fia tartózkodott a detonáció idején az épületben. Az apa súlyos égési sérüléseket szenvedett, őt válságos állapotban, míg fiát súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel kórházba, egyiküket Pécsre, másikukat Budapestre.

A robbanás keletkezésének okát a rendőrség bűnügyi technikusai, valamint a tűzoltóság szakértői vizsgálják. A hírek szerint az engedéllyel működtetett pálinkafőző robbant fel, és okozta a balesetet.