Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az isztriai Umagban majdnem meghalt egy héthónapos csecsemő, mert német szülei csaknem egy órán keresztül bezárva hagyták a tűző napon felforrósodott autójukban. A tűzoltók törték be a kocsi ablakát, hogy kimentsék a babát.

A tengerparton sétálók vették észre, hogy a német rendszámú autóba egy kisbaba van bezárva. Az Umagi Közmű Zrt. két tűzoltója mentette meg a kicsi életét. A esetről készült videón jól hallatszik, hogy a baba keservesen sír, amikor kiveszik a forró autóból.

– A gyermek állapotát látva gondolkodás nélkül betörtük az autó üvegét, kirángattuk a gyereket és a mentők kiérkezéséig vigyáztunk rá. Nagyon sírt szegény, több mint 50 fok volt az autóban – mondta a horvát Isztria Hangja napilapnak Bojan Štokovac tűzoltó, akit sokkolt a történet, mert nem sokkal később megjelentek a szülők, akik a kutyájukat tolták a babakocsiban!

Az egyik családtag azt mondta a rendőrségnek, hogy elfelejtették a gyereket, csak a

kutyát vitték magukkal!

A három német állampolgár – egy 47, egy 48 és egy 22 éves – ellen gyermekjogok megsértése miatt tettek büntetőfeljelentést, a horvát törvények szerint legfeljebb 15 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak.

Ebben az autóban volt a baba – Fotó: Vatrogasci Umag

A horvát mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták a babát, és megállapították, hogy a gyermek jó állapotban van, de azt javasolták, hogy vizsgáltassák meg gyermekorvossal a legközelebbi kórházban, ezért a csecsemőt a szlovéniai Izola kórházába szállították át.

Az elmúlt egy évben ez már a harmadik ilyen eset, tavaly nyáron két esetben ugyancsak németek hagytak kisbabát a forró autóban.

Így menetik meg a tűzoltók az autóban hagyott csecsemőt:

Forrás: Isztria Hangja,, 24 sata, Umag tűzoltóság