Címlap Baleset Generációknak...

Generációknak adott otthont, most a tűz felemésztette

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szörnyű balszerencse sújtotta kedden az egyik pécsi nagycsaládot: majdhogynem a küszöbig égett le családi házuk, melyben három generáció élt együtt. A tetőszerkezet teljesen megsemmisült, a ház többi része is egyszerűen élhetetlen. Évtizedek munkája tűnt el egy szemvillanás alatt, most segítségre van szüksége a családnak.
 
 

Még nem tisztázott a tűz oka

Czimermanné Sztraka Tímea elmondta, hogy a tűzoltók sem tudják egyelőre a tűz pontos okát. Nagy valószínűséggel a tetőtérben keletkezett egy elektromos zárlat, ami végül elindította a lángokat.

Több generációnak adott otthont

A közvetlen kis családunknak van fedél a feje felett, mert a nagy családi fészekből – ami leégett – már kiköltöztünk nem olyan régen. De ez semmit nem von le a tragédia és katasztrófa súlyából, révén közvetlen hozzátartozók laktak ott, akik komoly fizikai és életkorbeli „korlátok” közt éltek ott, és egyszerűen nem tehetik meg, hogy kvázi a nulláról induljanak (szó szerint).

– írta le Tímea bejegyzésében.

Továbbá Tímea elmondta, hogy a házban lakó rokonoknak van jelenleg hol lakniuk, családjuk és barátaik befogadták őket, míg újra talpra tudnak állni.

Több tíz milliós a kár

Az előzetes becslések szerint a kár pedig meghaladhatja a 20 millió forintot is.

Felajánlások már érkeztek, de messze még a cél

A GYES-en lévő anyuka elmondta, hogy rengetegen jelentkeztek kármentesítés céljából. Különböző bútorokat, elektronikus eszközöket és más hasznos tárgyakat már kaptak. Azonban a legnagyobb szükségük a szakmunkára, építőanyagokra és az anyagi támogatásra van.

Aki úgy érzi, hogy segíteni szeretne a bajba jutott családon, az az alábbi e-mail címeken érheti el őket:

Számlaszám: 11600006-00000000-67875692 ; Czimermanné Sztraka Tímea, Erste Bank
Közlemény: tűzkár adomány

(fotók: Czimermanné Sztraka Tímea)