Címlap Hírek Mi történt ve...

Mi történt veled, Katinka? Erre a válaszra még nagyon várok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Büszkén húzhatjuk ki magunkat a 32. ötkarikás játékok után is, hiszen a magyar sportolók ismét rengeteg dicsőséget szereztek hazánknak: 20 éremmel zárták az olimpiát, amivel a 15. helyen végeztünk a nemzetek rangsorában. Nagyon sok felemelő pillanatot élhettünk át, és persze bosszankodhattunk is – de így van ez rendjén.

Szilágyi Áron egy zseni!

Számomra az olimpia legkellemesebb élménye Szilágyi Áronhoz kötődik. Aki jártas a sportban, pontosan tudja, milyen nehéz folyamatosan a csúcson maradni – ahhoz is pokoli erőfeszítés kell, hogy egyszer odaérjen az ember, de hogy másodszor, harmadszor is… Ahhoz zseninek kell lenni. Nos, ez a magyar fiatalember zseni a saját sportágában: harmadszor lett olimpiai bajnok. Beírta magát a halhatatlanok közé.

Harmadszor a csúcson: zseniális!

Nagyon fájt a férfi pólós elődöntő!

Persze bosszantó pillanatokat is átéltünk, de mindenki tudja, hogy nem lehet mindig nyerni. A férfi vízilabdázók a negyeddöntőben az égbe repítettek a szinte hibátlan játékukkal: úgy vertük a horvátokat, hogy azt öröm volt nézni. Aztán jöttek a görögök és elhasaltunk. Nagyon fájt! Elsősorban azért, mert a görögök nem jobbak nálunk, nem tudnak többet a vízilabdából – de kétségtelen, hogy ellenünk pont úgy pólóztak, ahogy kellett. Szétrobbantam az idegtől az elődöntő alatt, mert nagyon vártam egy olimpiai döntőt Varga Dénesék részvételével!

A görögök kétszer is kifogtak rajtunk

Akiért nagyon szorítottam: Lőrincz Tamás

Egy ország zárta a szívébe a karfiolfülű birkózót! Nem csak a szőnyegen volt lenyűgöző Lőrincz Tamás, a nyilatkozataival is elvarázsolta a magyar szurkolókat – emberi volt minden pillanatban. Látva azt, ahogy a családjáról, az álmairól beszél, biztos voltam benne, hogy nem veszíthet a döntőben. Nem is veszített, olimpiai bajnokként zárta a pályafutását. Nincs ennél kerekebb, szebb sztori!

Aranyat vitt haza a családjának

Mi történt veled, Katinka?

Magyar szempontból az olimpia legnagyobb csalódása egyértelműen Hosszú Katinkához köthető. Háromszoros olimpiai bajnokunkról hamar kiderült, hogy a tokiói játékok nem róla szólnak majd, de hogy ennyire nem, azt azért talán senki sem gondolta… Pontosabban: biztosan vannak olyanok, akik tudták, tudják, hogy mi miért történik. Miért csak árnyéka önmagának, miért nem tudja még csak megközelíteni sem azokat a teljesítményeket, időeredményeket, amelyeket korábban simán hozott?! A (le)szereplését követően rázúdult a népharag, amivel abszolút nem értettem egyet (több tiszteletet az olimpiai bajnoknak!), ugyanakkor egyvalamit elvárnék, elvárok: a világos magyarázatot arra, hogy miért történt az, ami! A hazaérkezése után bedobott „mentőöv” pedig – barcelonai állítólagos éjszakai támadás, rablási kísérlet – szánalmas volt, nincs mit szépíteni.

A miértre még nem kaptunk választ

Büszkék vagyunk a sportolóinkra!

A tokiói olimpián 206 nemzet képviseltette magát, összesen több mint 11 ezer sportoló vett részt az ötkarikás játékokon. Végül 65 ország szerzett aranyat és 93 harcolt ki dobogós helyezést. A magyar csapat 6 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzéremmel zárt, amivel a 15. helyen végzett a nemzetek rangsorában! Büszkék vagyunk rátok, magyar sportolók, edzők, segítők, vezetők!