Címlap Baleset Így vonulnak ...

Így vonulnak a tűzoltók – másfél perces videó a kéklámpások útjáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Katasztrófavédelem Youtube-csatornáján másfél perces videóban mutatják be, milyen az, amikor éles helyzetben a helyszínre sietnek a tűzoltók. A felvételen a pécsi kéklámpások száguldanak a néhány napja a pécsudvardi elágazásnál történt halálos balesethez.

„Százhúsz másodperc, szertárkapu nyílik, indul a pécsi hármas szer, a tűzoltók egy baleset helyszínére igyekeznek. A videóból kiderül, milyen fontos, hogy tudjanak haladni a kéklámpás járművek, mert ha baj van, minden másodperc számít! Mindig adjatok utat a szirénázó járműveknek! Akkor is, ha sajnos nem mindig lehet segíteni” – áll a Katasztrófavédelem Youtube-csatornáján közzétett videó mellett.

A képsorokból nyilvánvaló, hogy a tűzoltók a pécsudvardi elágazáshoz száguldottak, ahol néhány napja tragikus közúti baleset történt. Amint azt a Pécs Aktuál is megírta, kedden délután frontálisan ütközött össze két gépkocsi az 58-as főút 7-es kilométerszelvényénél, Pogány térségében. A járművekben összesen öten utaztak, egy utast a pécsi hivatásos tűzoltók feszítővágóval emeltek ki. Két ember életét viszont már nem tudták megmenteni, ők a helyszínen életüket vesztették: a baleset két áldozata két ismert borász, a Jackfall Bormanufaktúra két lelke, Jandrasics Gábor és Burger Ottilia volt.