Címlap Baleset Kazánház és l...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt hétvégén tizennyolc alkalommal riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat. Az egységek három tűzesetet számoltak fel és tizenegy műszaki mentést hajtottak végre, míg négy jelzés tévesnek bizonyult – derült ki a katasztrófavédelem összesítéséből.

Melléképület, kazánház és lakás is lángra kapott

Melléképületben keletkezett tűz szombat hajnalban Pécsen, a Páfrány utcában. A tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos egy porral oltó segítségével megkezdte az oltást, majd a pécsi hivatásos tűzoltók egy sugárral fékezték meg a lángokat. A tűz vélhetően a helyiségben működő kemence túlmelegedése miatt keletkezett, a lángok a falakat, illetve a tető egy részét károsították. Személyi sérülés nem történt.

Kazánházban keletkezett tűz szombat délután Kővágószőlősön. A hat négyzetméteres helyiségben égő lángok oltását a helyszínen tartózkodók kezdték meg, majd kiérkezésük után a pécsi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották. Az egységek ezután hőkamera segítségével átvizsgálták a kazán környezetét. A tűz másra nem terjedt át.

Egy Táncsics Mihály utcai családi ház szobájában keletkezett tűz szombat kora este Szentlőrincen. A szigetvári hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lakók elhagyták az épületet, a mentősök kórházba szállították őket. Kiérkezés előtt a tüzet nagyrészt eloltották, az oltást az egység egy sugár segítségével befejezte. A szobában berendezési tárgyak égtek, a tüzet elektromos meghibásodás okozhatta.

Kidőlt egy fa a pécsi belvárosban

Tízméteres fa dőlt az útra Pécsen, a Mártírok útján szombat délután. Az útakadályt okozó fát a pécsi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel feldarabolták, majd eltávolították. Az eset során egy kerítés megrongálódott, személyi sérülés nem történt.