Címlap Baleset Kigyulladt eg...

Kigyulladt egy traktor Pécsen, és több balesethez is riasztották a tűzoltókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság összesítése szerint a hétvége folyamán tizenhét esetben riasztották Baranya tűzoltóit: négy alkalommal tűzesetet számoltak fel, hatszor pedig műszaki mentésnél avatkoztak be.

Tűzesetek

Vélhetően műszaki hiba miatt gyulladt ki egy traktor szombat délután Pécsett, az Udvardi utcában. A teljes terjedelmében égő járművet a pécsi hivatásos tűzoltók egy sugárral, rövid időn belül eloltották. A lángok másra nem terjedtek át, személyi sérülés nem történt.

Lángra lobbant a tűzhelyen felejtett olaj

Tűzhelyen felejtett olaj gyulladt ki egy Akácos úti lakásban Szigetváron vasárnap kora délután. A tűz átterjedt a konyhabútorra is. A lángokat az ott lakók még a szigetvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltották, valamint kiszellőztették a lakást. Személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések

Lesodródott az útról, majd az árokban, fejtetőn állt meg egy személyautó Geresdlak közelében szombat este. Az autóban csak a sofőr utazott, aki önerőből elhagyta a járművét. Könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben. A véméndi és mohácsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az autót kerekeire állították, majd a tűzoltók áramtalanították azt.

Hasonló baleset történt ugyanazon az estén Mánfa közelében is. Egy személyautó árokba hajtott és az oldalára borult nem sokkal fél tizenegy előtt. Az autóban egyedül utazó sofőr könnyű sérüléseket szenvedett, önerejéből kiszállt a járműből. A komlói hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett áramtalanították az autót. A szakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Árokba hajtott és villanyoszlopnak csapódott egy személyautó vasárnap késő délután Szalántán, a Hunyadi utcában. Az autóban két felnőtt és két gyermek utazott, ők a tűzoltók kiérkezése előtt kiszálltak a járműből. Ketten sérültek meg, őket a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A balesethez a siklósi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták a személyautót.