Címlap Baleset Konyhatűz mia...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt hétvégén húsz alkalommal riasztották a Baranya megyei tűzoltókat, akik négy tűzesetet számoltak fel és tizenhárom műszaki mentést hajtottak végre – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Olaj miatt ütött ki tűz egy pécsi társasházban

Péntek délután tűz ütött ki egy hetven négyzetméteres családi házban Királyegyházán, a Petőfi utcában, ahol a ház tetőszerkezete és bútorok égtek. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délelőtt érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy tűz keletkezett egy társasházi lakásban Pécsen, a Szigeti úton. Egy első emeleti ingatlan konyhájában csaptak fel a lángok, emiatt az épület is füsttel telítődött. Tizennyolc embernek kellett elhagynia a társasházat, három személyt az erkélyről menekítettek ki. A tűz a konyhán kívül másra nem terjedt át, viszont az érintett lakás lakhatatlanná vált.

Több baleset is történt

A hétvégén több baleset is történt: villanyoszlopnak csapódott, majd az út menti árokban, fejtetőn állt meg egy személyautó Mohácson, a Jókai Mór utcában péntek kora este. A járműben ketten utaztak, mindketten önerejükből, könnyű sérülésekkel kiszálltak még a tűzoltók kiérkezése előtt. A helyszínen teljes útzár volt érvényben.

Harkányban két autó karambolozott szombat délelőtt a Petőfi Sándor utca és a Hunyadi utca kereszteződésénél. Személyi sérülés nem történt. Pécsen aznap délután a Bárány út és a Surányi Miklós út kereszteződésénél csattant össze két kocsi. A két autóban összesen heten utaztak, kettejüket a mentőszolgálat munkatársai megfigyelésre kórházba szállították.