Címlap Baleset Másfél óráig ...

Másfél óráig vesztegelt öt ember és egy kutya a tv-toronyban beragadt liftben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olvasónk jelzése szerint szombaton délután több mint másfél óráig vesztegelt több vendég, egy kutya és egy fő, a tv-toronyban dolgozó személyzet közül egy beragadt liftben.

Sárkány Sándortól, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a helyszínre négy tűzoltóautó érkezett, hogy kiszabadítsa a liftben rekedteket, a mentés azonban több mint egy óráig tartott.

Olvasónk szerint egyébként azért húzódott el ennyire a mentés, mert az egyik liftben ragadt vendég először az éttermet hívta a liftben elhelyezett telefonon (amely csak az étterembe van becsatornázva), majd mikor fél óra elteltével nem intézkedett az érdekükben senki, értesítették a hivatásos tűzoltókat is, akik szinte azonnal a helyszínre érkeztek. Így lett a liftben várakozásból másfél óra.

Az eset során nem sérült meg senki, a liftet sikerült biztonságban lehozni, és kimenekíteni az embereket, és a kiskutyát. A szakemberek jelenleg vizsgálják a műszaki meghibásodás okát.

Frissítés:

Közben lapunkat megkereste az étteremben aznap liftkezelőként dolgozó fiatalember, aki szerint a pánikoló utasok elkezdték szétfeszegetni az ismeretlen okokból megálló lift ajtaját, ami ennek hatására vészüzemmódba kapcsolt. A fiatalember szerint, amint a személyzet értesült a hibáról, egyből a segítségükre sietett, és értesítette a karbantartó/szerelő szervet.

Mivel ez egy hosszadalmasabb procedúra, ezért valószínűleg csak valamivel később értesült a karbantartó az esetről. Ő pedig az éppen aktuális munkáját félbeszakítva indult el a toronyhoz. A kedves vendég pánikolása közepette hívta a tűzoltókat, akik sajnos nem tudták megoldani a problémát, így az eset után 1 órával kiérkező karbantartó tudta csak elengedni a liftet a földszintre.